• Benschop was de baas in Lopik.
• Benschop was de baas in Lopik. Foto: wijntjesfotografie.nl

Lopik legt het af tegen Benschop

Sport 364 keer gelezen

LOPIK • Lopik verloor zaterdag de derby tegen Benschop kansloos met 0-3. Op het gloednieuwe scorebord prijkte na zes minuten spelen al een 0-2 tussenstand.

Aan strijdlust ontbreekt het niet in Lopik. Het aanvallende spel van de thuisclub levert na de winterstop echter te weinig doelpunten op om wedstrijden winnend af te sluiten. De laatste vijf duels bleven dan ook zonder punten. Bovendien geven de Lopikers te gemakkelijk goals weg.

Benschopper Patrick Maton tekende al na twee minuten de openingstreffer aan, toen Jordy van de Berg verzuimde de bal weg te werken. De snelle David Verweij verdubbelde kort daarna de score door na een pass van Jurgen Ruitenbeek doelman Joey Broekhuizen met een lob te verrassen.

"Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan," erkende Lopik-verdediger Matrix Tuls na afloop. "Benschop is levensgevaarlijk in de omschakeling. De afspraken die we hadden gemaakt om dat te voorkomen, konden we niet nakomen."

De Benschoppers wonnen hun laatste vijf competitiewedstrijden en gaan aan de leiding in de derde periode. Met een 4-4-2 opstelling kijken ze de kat uit de boom en slaan bij balverlies van de tegenstander vaak doeltreffend toe.

"We hadden in de eerste helft een man meer op het middenveld," keek Benschop-trainer Frenk van der Kleij terug. "Daar hadden we meer mee kunnen doen. We hebben echter de gemakkelijk verkregen voorsprong goed geconsolideerd, om er in de slotfase via Bryan de Boer nog eentje bij te prikken."

Terwijl voor Benschop een -vervangende- periodetitel gloort, moet Lopik zich nog in veiligheid spelen. "Dat gaan we zaterdag doen," beloofde Jonathan Werrie.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden