• Vijf generaties uit één Schoonhovense familie gingen op de foto (vlnr): baby Eva Copier met moeder Renske Copier, overovergrootmoeder Helena Boonstoppel, oma Ellen Langerak en overgrootmoeder Sjany Buijserd.
• Vijf generaties uit één Schoonhovense familie gingen op de foto (vlnr): baby Eva Copier met moeder Renske Copier, overovergrootmoeder Helena Boonstoppel, oma Ellen Langerak en overgrootmoeder Sjany Buijserd. Foto: Stephan Tellier

Vijf generaties verenigd in Schoonhoven

Algemeen 1.589 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met de geboorte van baby Eva is het geslacht Boonstoppel een telg uit de vijfde generatie rijker

Moeder Renske Copier (27) moest vanwege hoge bloeddruk nog even blijven in de kraamkamer van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, maar inmiddels zijn alle problemen overwonnen. Reden voor overgrootmoeder Sjany Buijserd (73) haar verwanten bijeen te roepen voor een familieportret in de klassieke woning van haar 95-jarige moeder Helena Boonstoppel aan de Nassaukade. "Je ziet vaker vijf generaties in de krant, maar bij ons is het in mijn ogen bijzonder dat iedereen in Schoonhoven woont", meent Sjany.

Stamboom
Het heeft veel voordelen, zoals voortdurende mantelzorg, voldoende oppasadressen en bomvolle feesten en verjaardagen. Het is bovendien een hechte familie. De limousine van de Evangelische Omroep hoeft niet langs te komen om ruzies te sussen. Die saamhorigheid leverde enkele jaren geleden zelfs een weekeinde in Landal Green Parks op, toen Sjany een foto opstuurde met alle familieleden, hangend in een boom. 'Een echte stamboom', had ze er onder gekrabbeld. "Kregen we de eerste prijs. Leuk, toch?"

De hoogbejaarde betovergrootmoeder Helena is eveneens in haar sas. Ze woont nog zelfstandig. Met zoveel verwanten in de Zilverstad, loopt er altijd wel een familielid binnen voor een boodschap of een klusje. Sjany en haar echtgenoot bezoeken de 95-jarige sowieso elke zondag na de kerkgang. "Al 52 jaar lang. Dat is wellicht eveneens een record. De koffie staat dan klaar. Het is bijna een automatisme geworden", weet Sjany. Ook Renske, leerkracht aan de Immanuelschool in Oudewater, komt graag een 'bakkie doen'. Nu met dochter Eva, die uiteraard is vernoemd naar betovergrootmoeder.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden