Afbeelding

'Denk aan buitengebied in Woonvisie'

Algemeen 643 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard voor de komende dertien jaar kan hem wel bekoren, maar projectontwikkelaar Arjan Verstoep mist de blik op het buitengebied. Hij sprak daarom in tijdens de commissie Ruimte.

"Het buitengebied wordt wel genoemd in het document, maar in mijn ogen is dat tot op heden een snippertje in het toekomstig beleid. Daarom wil ik de politiek wijzen op de grote kansen voor agrarisch vastgoed."

Doordat veel boeren de komende jaren afhaken ontstaat er leegstand op het platteland, vervolgde Verstoep: "Die kunnen we benutten met woningbouw in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld met generatiewoningen. Juist de landschappelijke beleving spreekt veel mensen aan. Ook dertigers uit de kernen met jonge gezinnen zouden graag in het groen willen wonen als het betaalbaar is en goed onderhouden. Daarvoor zou je als gemeente kunnen inspelen. Zo verruim je je woonvoorraad en ga je tegelijkertijd verpaupering tegen."

Verstoep vond steun bij diverse commissieleden, die het buitengebied ook willen benutten om krimp tegen te gaan. Ook Anthony Tom (CU) en Pieter Heerens (Gemeente Belang Schoonhoven) vonden de ontwikkelingen in de polder te mager belicht. "Met 3.000 woningen extra ben je er nog niet", waarschuwde Heerens.

Wethouder Dilia Blok is bereid om een extra hoofdstuk aan de Woonvisie toe te voegen. Desnoods als inlegvel.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden