• Het echtpaar, dochter Lieve en genodigden in het Springerpark. (foto: Adri Verhoeven)
• Het echtpaar, dochter Lieve en genodigden in het Springerpark. (foto: Adri Verhoeven)

Schoonhovens paar trouwt voor tweede keer

Algemeen 3.378 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vijf jaar geleden trouwden de Schoonhovense Femke Brandsma en haar Hongaarse vriend Zsolt Kreipos voor de eerste keer. Toen in het diepste geheim op een druilerige maandagmorgen in burgerkloffie zonder familie en vrienden.

Dat zat het koppel de afgelopen jaren dwars. Daarom deden ze het zaterdagmiddag precies vijf jaar later nog eens dunnetjes over. Het decor werd gevormd door het fraaie Schoonhovense Springerpark, waar de zon tot ieders grote vreugde de regenbui verdrong.

In aanwezigheid van hun inmiddels geboren dochter Lieve, die uiteraard bij de huwelijksplechtigheid aansloot, volgden de jawoorden en een klaterend applaus van familie en vrienden.

Hoewel het wettelijk een 'nep-huwelijk' betrof, had het bruidspaar niets aan het toeval overgelaten. Bruidsjurk, smoking en boeket mochten op de feestdag niet ontbreken. In een Volvo-oldtimer van een bevriende Ammerstollenaar reden de huwelijkskandidaten stapvoets naar de partytent, die tegenover de klassieke muziektent was opgezet.

Beëdigd trouwambtenaar Anja Ooms, reeds jaren een hartsvriendin van het stel, voerde de plechtigheid uit. "Zsolt noemt mij zijn Nederlandse moeder. Tja, dan moet je natuurlijk ook je kind trouwen", lachte Anja Ooms. Ze omschreef het duo als 'warm, liefdevol en behulpzaam': "Zsolt heeft inmiddels meer vriendinnen dan vrienden. Femke komt te pas en te onpas in actie. Ze zegt nooit 'nee' tegen een verzoek en heeft een enorme drive."

Na de huwelijksvoltrekking trok de stoet naar Het Klooster om met de hele buurt aan lange tafels spijzen en dranken te nuttigen. 's Avonds gingen de beentjes van de vloer in de Bastille.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden