Afbeelding

Scheidende trainer/coach De Waard hekelt inzet Thor-dames

Sport 661 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het damesteam van Eetcafé 't Centrum/Thor versloeg in de voorlaatste wedstrijd Volley Tilburg 2 met 2-3.

Het was een pittig volleybalduel, waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. De setstanden waren 20-25, 25-21, 25-21, 16-25 en 13-15. Het was de tweede achtereenvolgende overwinning voor de meiden van scheidend trainer/coach Cees de Waard.

De 66-jarige Capellenaar houdt het na dit seizoen voor gezien bij de eerste divisionist. De ambitie van de speelsters viel hem tegen. "Ik wil presteren. De meeste volleybalsters zagen de trainingen vooral als vermaak. Dat ging me tegenstaan."

De Waard vond dat hij minder energie terugkreeg dan dat hij er in stopte. "Wie mij kent, weet dat ik de lat hoog leg. Ik ben een prestatietrainer en verwacht diezelfde inzet en discipline van de selectie. Ik vond dat er te slap werd getraind."

Ook assistent-trainer Maarten Kruijt haakt af. Hij wordt binnenkort vader en wil vaker bij zijn gezin zijn. Van de huidige selectie hebben spelverdeelster Annelies de Ruiter en passer/loper Lidia Bons aangegeven te zullen stoppen.

Het herenteam van Voleco verloor kansloos met 4-0 van kampioen Volley Tilburg 2. De dames van Dosko versloegen VC Amsterdam overtuigend met 1-3 (18-25, 15-25, 18-25 en 25-20).

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden