• Supermarktondernemer Bas Rechtuyt toont het moderne winkelconcept in de PLUS-supermarkt te IJsselstein. Een vergelijkbare winkel opent hij in Schoonhoven. (foto: Stephan Tellier)
• Supermarktondernemer Bas Rechtuyt toont het moderne winkelconcept in de PLUS-supermarkt te IJsselstein. Een vergelijkbare winkel opent hij in Schoonhoven. (foto: Stephan Tellier)

Bas Rechtuyt opent nieuwe PLUS-formule in Schoonhoven-Noord

Algemeen 5.103 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De nieuwe PLUS Rechtuyt opent woensdag 5 april om 9.00 uur haar deuren aan de Adam van Vianenstraat in Schoonhoven. Het is de derde PLUS van heel Nederland, die volgens de nieuwe formule, Briljant 2.0, is opgebouwd.

"Dat betekent dat de supermarkt een nóg verser karakter krijgt en zorgt voor nog meer gemak tijdens het boodschappen doen", zegt een trotse PLUS-supermarktondernemer Bas Rechtuyt. "Extra goed nieuws voor vroegkomers: de eerste driehonderd bezoekers ontvangen allemaal een prijs, waaronder één minuut gratis winkelen of diverse waardecheques en producten."

Ambacht
In de nieuwe PLUS Rechtuyt staan ambacht en de Makerij centraal. Bas Rechtuyt: "Hier worden verschillende producten vers op de winkelvloer bereid, waaronder pizza's, sandwiches, pulled pork, warme kip en gebakken vis. Daarnaast zijn er seizoensmaaltijden, soepen en salades verkrijgbaar. Nieuw aan deze PLUS is de melktap: de Vlister Hoeve van de familie Voets levert dagelijks verse boerenmelk, die bezoekers zelf mogen tappen."

Op de brood- en gebakafdeling worden de hele dag door harde en zachte broodjes van vers deeg gebakken en vlaaien bereid. "Op de groente- en fruitafdeling vindt de consument een citruseiland met onder meer een machine voor verse sinaasappelsap en vers bereide smoothies. Daarnaast is er het flexitariëreiland voor een dagje zonder vlees. Denk daarbij aan bonen, peulvruchten, eieren, vis en vleesvervangers. Binnen de kruidenierswaren gaat extra aandacht uit naar wijn, koffie, thee en speciaalbieren. Zo is er een uitgebreider assortiment en vindt de consument in de winkel uitleg over de achtergrond van deze producten", aldus de supermarktondernemer.

Bij PLUS Rechtuyt draait alles om service, deskundigheid en vriendelijkheid. De medewerkers zijn goed getraind voor de nieuwe, ambachtelijke Makerij. En er is Selfpay: de mogelijkheid om de boodschappen te scannen en deze direct zelf af te rekenen. Ook zijn de openingstijden verruimd: iedere dag van 8.00 tot 21.00 uur, behalve op zondag. Bovendien kunnen consumenten hun boodschappen online bestellen en deze thuis laten bezorgen of in de winkel ophalen.

Boost
"We zijn hartstikke blij dat we gaan verhuizen", zegt Bas Rechtuyt, die nu even verderop in 'Noord', aan de Bergambachterstraat 9, is gevestigd. "Deze PLUS volgens de nieuwste formule past bij de vraag en behoeften van de consument. En ik denk dat we met deze forse uitbreiding en betere locatie nog beter kunnen inspelen op die vraag. Bovendien hoop ik dat we met onze winkel een boost geven aan het winkelgebied en aan de revitalisering van Schoonhoven-Noord."

PLUS Rechtuyt in Schoonhoven is de derde PLUS supermarkt, die volgens de nieuwe Briljant 2.0-formule wordt opgebouwd. Rechtuyt: "De nieuwe opzet is een vervolg op de succesvolle Briljant-formule en draait volledig om goed eten voor iedereen, elke dag. De focus ligt op verse producten, presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer."

Dinsdag 4 april wordt in Het Kontakt extra aandacht besteed aan de opening van de nieuwe PLUS-supermarkt in Schoonhoven.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden