Afbeelding

Verdachte scooterrijder ontkent bewuste aanrijding op Algerabrug

Algemeen 496 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/ROTTERDAM • Was het een ongeval of reed Danny S. op 27 maart 2015 op de Algerabrug bewust met zijn snorscooter tegen het achterwiel aan van een destijds 24-jarige wielrenner? Die viel en raakte ernstig gewond.

Volgens de officier van justitie was er sprake van opzet. Hij eiste woensdag voor de rechtbank in Rotterdam dan ook een werkstraf van 140 uur en een schadevergoeding tegen de 35-jarige verdachte. Dit voor poging tot zware mishandeling.

Het incident speelde zich twee jaar geleden af. S. was die dag vroeg klaar met zijn werk op de scheepswerf en reed vanuit Krimpen de brug op richting zijn woonplaats Capelle toen hij een groep scholieren in tegenovergestelde richting zag naderen. "Plots schoten er twee wielrenners langs die groep. Daar schrok ik van." De achterste wielrenner scheerde rakelings langs de scooter van de verdachte en gaf deze nog een klap op de schouder. S. stopte, draaide zijn voertuig om en ging achter de wielrenners aan. "Ik wilde het gesprek aangaan, vragen waarom zij juist daar, op dat smalle stuk, die groep scholieren hadden ingehaald. Als ze een minuutje hadden gewacht was er niets gebeurd."

Pedaal
Hierna lopen de versies van verdachte en slachtoffer uiteen. S. zegt dat -ie de achterste wielrenner inhaalde en ernaast ging rijden. "Hij raakte met zijn pedaal de voetplank van m'n scooter, kneep in zijn remmen en vloog over de kop." Het slachtoffer verklaarde bij de politie iets heel anders. De scooterrijder zou schreeuwend en tierend achter hem aan zijn gekomen en vol tegen het achterwiel van zijn fiets zijn aangereden. Een versie die door één van de scholieren is bevestigd. "Deze getuige spreekt van een wraakactie", stelde de officier van justitie. "U ging iets naar links en reed vervolgens hard naar rechts, tegen het achterwiel van de wielrenner aan."

Die knalde door de aanval met zijn voorwiel tegen een openstaande rand en maakte een lelijke smak. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen en scheurde zijn kniebanden. Ook lag zijn knie in puin. De man moest maandenlang revalideren. De scooterrijder ging er na de aanrijding vandoor. Iets dat de officier van justitie hem erg kwalijk nam. "Dat was ontiegelijk stom van me", erkende de verdachte. Van alle media-aandacht daarna had hij niets meegekregen. Pas twee en een halve maand later werd hij opgepakt. Het slachtoffer noemde het handelen van S. in de verklaring die hij voorlas in de zaal 'krankzinnig' en 'ontzettend laf'. "Ik kan nog steeds niet begrijpen dat iemand dit een ander kan aandoen." Hij ondervindt nog dagelijks hinder van het ongeval. Ook emotioneel is hij er nog niet bovenop. "Nog heel vaak schiet door mijn hoofd dat dit alles nog veel erger had kunnen aflopen."

Spiertje
De advocaat van de verdachte meent dat S. niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de val van de wielrenner. "Hij kneep immers zelf in zijn remmen en vloog over de kop." Zijn cliënt tijdens het incident letsel hebben opgelopen. "Door de tik op zijn schouder verdraaide een spiertje in zijn onderrug. Die was al zwak. Zijn werk als scheepsbouwer is hij daarna kwijtgeraakt."

De officier van justitie was niet onder de indruk en handhaafde zijn eis. Uitspraak over twee weken.

Floris Bakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 3 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 5 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden