Foto: Website voetveer
Foto: Website voetveer

Fiets- en voetveer De Overkant Ameide-Lopik weer in de vaart

Algemeen 1.547 keer gelezen

LOPIK • Het vaarseizoen van het fiets-en voetveer tussen Ameide en Lopik begint in het weekend van 1 en 2 april. Vanaf maandag 24 april zal het veer ook weer dagelijks gaan varen. In april zijn de vaartijden tijdens de weekenden gelegen tussen 10.00 en 18.00 uur.

Op doordeweekse dagen vangt de dienst aan om 09.00 uur, en eindigt deze eveneens om 18.00 uur. Daarnaast is het veer ook op Goede Vrijdag (14 april) en op Tweede Paasdag in de vaart. Dan van 10.00 tot 18.00 uur.

Vanaf mei tot en met augustus wordt er dagelijks tot 21.00 uur gevaren. Ook dan weer tijdens de weekenden vanaf 10.00 uur, en doordeweeks vanaf 09.00 uur.

Vanaf september vaart het veer op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur, en gedurende de weekenden van 10.00 tot 18.00 uur.

Het vaarseizoen eindigt op donderdag 12 oktober, de dag van de traditionele Paardenmarkt van Ameide. Tijdens bijzondere dagen, zoals de Paardenmarkt, en het Truckersfestival van 4 en 5 augustus, kan sprake zijn van afwijkende vaartijden.  

Voor meer informatie over (aangepaste) vaartijden, tarieven en evenementen waar het veer bij betrokken kan zijn, kan men op de site terecht: www.voetveer-ameide-lopik.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden