Afbeelding

Vrijwilligster Aaf Bot (88) in het harnas gestorven

Algemeen 3.301 keer gelezen

BERGAMBACHT • Bergambacht verliest in Aaf Bot (88), die maandagmorgen overleed, een vrijwilligster die altijd de handen uit de mouwen stak bij verenigingen en diverse activiteiten in het dorp.

Maandagmorgen werd zij op de accommodatie van voetbalvereniging Bergambacht, waar zij ondanks haar hoge leeftijd nog steeds actief vrijwilligster was, onwel. Een medevrijwilliger hoorde haar vallen in de keuken en schakelde meteen de hulpdiensten in. Aaf Bot overleed kort daarna in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Moedertje
Bij vv Bergambacht noemde iedereen haar liefkozend 'moedertje van vv Bab'.

Tientallen jaren waste Aaf Bot de vieze voetbalkleding en ontving tijdens wedstrijden de bestuurders van de bezoekende verenigingen. De laatste jaren maakte zij trouw elke maandagmorgen de commissie- en bestuurskamer schoon.

In Bergambacht stond zij ook bekend als maakster en beheerder van de pietenpakken.

Erelid
Voor buurtvereniging Uitbreiding Dorp was zij eveneens decennialang een onmisbare schakel. Vanaf 1969 was de vrijwilligster van het eerste uur erelid van de buurtvereniging.

Zij was er vooral voor de kinderen voor wie zij tijdens het jaarlijkse Straatwroeterskamp allerlei creatieve opdrachten bedacht en met hen uitvoerde.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden