• Gezellige barbecue in Cabauw tijdens '#ikPLUSmee'. (foto's: wijntjesftografie.nl)
• Gezellige barbecue in Cabauw tijdens '#ikPLUSmee'. (foto's: wijntjesftografie.nl) Foto: wijntjesfotografie.nl

Aftrap #ikPLUSmee met barbecue

Algemeen 263 keer gelezen

LOPIK/CABAUW • 'Samen iets moois realiseren'. Dat is in het kort de strekking van de nieuwe actie #ikPLUSmee van Plus Van Velzen in Lopik.

Supermarktondernemer Harold van Velzen is maar wat blij met het initiatief, dat hij samen met 'neighbourly.nl' opzette. "Neighbourly is een sociaal netwerk, dat lokale maatschappelijke projecten verbindt met bedrijven die het verschil willen maken. Dat is ons op het lijf geschreven. We doen veel aan sponsoring van bijvoorbeeld verenigingen en evenementen, maar deze campagne gaat veel verder dan dat."

Projecten
Plus Van Velzen gaat samen met de inwoners van de gemeente Lopik aan de slag om in acht kernen mooie projecten te realiseren. Projecten die door de inwoners zelf worden aangedragen. De supermarkt zorgt voor de financiële en fysieke ondersteuning, maar mensen moeten ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo versterkt men elkaar bij het realiseren van de wensen.

Woensdagavond 25 januari was de kick-off van het evenement, waarbij alle kernen vertegenwoordigd waren door verschillende belangenbehartigers. "We pakken gezamenlijk projecten op waar zoveel mogelijk inwoners baat bij hebben", licht de supermarktondernemer toe. "Plus Van Velzen ondersteunt dit met een financiële bijdrage van 1.000 euro, de hulp van onze medewerkers en het verdubbelen van de zegelboekjes van vier naar acht euro. Iedereen die een project wil ondersteunen kan een gift doen, vrijwilliger worden of de zegelboekjes inleveren."

Buurtbarbecue
#ikPLUSmee beleefde zondag de aftrap in Cabauw. Bij De Geste werd een buurtbarbecue gehouden, die druk werd bezocht. Plus Van Velzen sponsorde het vlees; de drankopbrengst, de ingeleverde zegelboekjes en extra giften zijn bestemd voor twee projecten in het dorp.

Van Velzen: "De drankopbrengsten gaan naar Stichting Sportpark Cabauw voor de aanleg van een multifunctioneel sportveld. De ingeleverde zegelboekjes plus de verdubbeling daarvan komen ten goede aan Jong Nederland. Zij hebben behoefte aan buitenverlichting en buitenspeelmaterialen."

Na Cabauw is Lopikerkapel aan de beurt. "Hier is gekozen voor een compleet verzorgde ouderenmiddag, die komende maand wordt georganiseerd", meldt Harold van Velzen tot besluit. "Inmiddels zijn voor bijna alle kernen projecten ingediend, die we hopelijk nog dit jaar kunnen realiseren."

De komende tijd worden de gekozen projecten gepresenteerd op http://www.neighbourly.nl/ikplusmee.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden