(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl) Foto: wijntjesfotografie.nl

'5 tot 50 van Krimpen' voor herhaling vatbaar

Sport 378 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De eerste '5 tot 50 van Krimpen' trok meteen meer dan tweehonderd hardlopers, die hun vrije zondag nuttig wilden besteden. Initiatiefnemer Warren Dix liep de langste afstand.

De wedstrijdlopers kozen zondagmorgen voor de kortste afstanden. De ultralopers, met 50 kilometer voor hun kiezen, werkten in hun eigen tempo de rondjes van 5 kilometer af en kregen van de organisatie zes uur om hun afstand te overbruggen.

De Zuid-Afrikaan Warren Dix, die sinds vijftien jaar in Nederland woont en werkt, kijkt tevreden terug op de eerste editie van de 5 tot 50 van Krimpen. "Ik heb zo'n vijf uur over de 50 kilometer gedaan", vertelde Dix, die maandag zijn vijftigste verjaardag vierde, na zijn race. "Volgens mij was het een geslaagde dag en ook de mensen van de Krimpense atletiekclub MTK, die 20 jaar bestaat, waren tevreden. Gezien de reacties van de lopers krijgt dit evenement een vervolg. Ik vind het belangrijk dat iedereen beweegt. Ik wilde rond mijn verjaardag per sé 50 kilometer lopen. De deelnemers hadden de keuze: 5 kilometer of een veelvoud daarvan."

Om 10.00 uur starten was niet voor iedereen weggelegd. Terwijl de eerste drie finishers van de 10 kilometer naar het podium werden geroepen, meldden de Krimpenaren Jos Wijnen en Rody van Gelder zich nietsvermoedend bij de startstreep. "Je mocht beginnen wanneer je wilde, las ik in het reglement" vertelde de niet uitgeslapen Wijnen. "Zo vroeg starten is niets voor mij."

De serieuze langeafstandslopers lieten niets aan het toeval over. Zij hadden hun eigen eten en drinken meegenomen. De tafel stond vol met fruit en drinkflessen. Zeven flesjes sportdrank met de naam Ed stonden naast een banaan met schilnummer 105, wachtend om verorberd te worden. Degene die een gevulde koelbox neerzette, nam meer tijd voor de noodzakelijke foerage.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden