• Jubilaris Ria de Jong op haar werkplek. (foto: Robert van der Hek)
• Jubilaris Ria de Jong op haar werkplek. (foto: Robert van der Hek)

Verwaal Transport huldigt jubilaris Ria de Jong

112 1.979 keer gelezen

STOLWIJK • Verwaal Transport zet met een receptie jubilaris Ria de Jong-Tier in het zonnetje. Zij is al vijftig jaar aan het familiebedrijf in Stolwijk verbonden.

"Eigenlijk zit Ria niet op al die aandacht te wachten", weet Lia Noordergraaf-Verwaal als geen ander. "Bescheiden als ze is blijft ze liever op de achtergrond. Maar in die halve eeuw is ze uitgegroeid tot een zeer belangrijke schakel binnen ons bedrijf en bovendien is een vijftigjarig dienstverband, zeker voor een vrouw, een mijlpaal. Dat gaan we vieren. Ze verdient het om eens op de voorgrond te staan."

Buurjongen
De destijds 14-jarige Ria kwam bij Verwaal terecht via haar buurjongen, die bij het Stolwijkse transportbedrijf chauffeur was. "Ik had nog nooit van Stolwijk gehoord", bekent de geboren Goudse. "Ik maakte kennis met Gerrit en Adri Verwaal en het klikte meteen. Zij zochten een hulp in de huishouding en iemand om op de kinderen te passen."

Die kinderen -Jan en de eerder opgevoerde Lia- zijn, met hun partners, de tegenwoordige eigenaren van Verwaal Transport. "Vroeger moesten ze naar mij luisteren, nu is het andersom", zegt de jubilaris met een knipoog.

Het huishoudelijke werk omvatte meer dan stofzuigen en schoonmaken. "Het woonhuis was tegelijk kantoor en ik nam ook de telefoon aan. Ik had contact met de klanten en de chauffeurs."

"Eigenlijk groeide Ria daarmee vanzelf in haar huidige functie", zegt Lia. "Toen we iemand op kantoor zochten, viel de keuze meteen op haar. 'Maar daar heb ik nooit voor geleerd', was haar weerwoord. Het is haar in al die jaren anders prima af gegaan."

Veranderd
Er is in die vijftig jaar natuurlijk het één en ander veranderd. Niet alleen in het transport, maar zeker ook op kantoor. Ria, die zich voornamelijk richt op de facturatie en het aannemen van de telefoon, weet het als geen ander. "Alles is gedigitaliseerd nu. Terugkijkend is het een wereld van verschil met vroeger, maar gelukkig groei je er gewoon in mee."

Lia aanvullend: "Ze heeft alle chauffeurs zien binnenkomen en sommigen, het verloop is gelukkig minimaal, ook weer zien gaan. Ria was voordat het officieel werd vastgelegd in iso- en vca-bepalingen al personeelsvertegenwoordiger en vertrouwenspersoon."

Receptie
Vrijdag 17 maart kunnen de klanten die Ria eigenlijk alleen van haar stem aan de telefoon kennen, nader kennismaken met de jubilaris. De receptie is van 17.00 tot 19.00 uur in Het Kwartier.

"Wie niet persoonlijk is uitgenodigd, maar toch Ria de hand wil schudden, is ook welkom", benadrukt Lia. "Tevens vieren we ook het feit dat Peter de Jong al veertig jaar chauffeur is bij ons bedrijf."

Ria, die inmiddels aan het idee is gewend dat vrijdag de spotlights op haar gericht staan, maakt zich vervolgens op voor een leven na het werk. "Ik word eind deze maand 65 en hoop later dit jaar met pensioen te gaan. Wat ik dan ga doen? Lekker van het leven genieten met mijn man Riekus, die ik overigens bij Verwaal Transport heb leren kennen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden