(foto: Adriaan van Erk BV)
(foto: Adriaan van Erk BV)

Bewoners protesteren tegen uitbreiding Van Erk

Algemeen 1.547 keer gelezen

BERGAMBACHT • Bewoners van de Kadijkselaan-West in Bergambacht protesteren tegen het voornemen van aannemer Adriaan van Erk om de agrarische grond achter het bedrijf te benutten voor de opslag van bouwmateriaal.

Namens de omwonenden stelde mevrouw De Jong tegen de leden van de Commissie Ruimte dat een dergelijke uitbreiding in strijd is met het bestemmingsplan. "Bovendien werd bouwen in dit gebied met het vaststellen van de Structuurvisie 2008-2020 verijdeld. Dat was in deze visie geen ontwikkellocatie. Het terrein zou hooguit plek kunnen bieden aan een ijsbaan."

Uitzicht
De bewoners vrezen voor hun uitzicht en de natuurwaarden. Ze hebben in december 2015 hun zorgen al kenbaar gemaakt tijdens een gesprek met wethouder Dilia Blok. Afgelopen maanden kregen ze geen reactie op hun brieven over opheldering over de situatie aan de gemeente Krimpenerwaard.

"We zijn behoorlijk geschrokken van mogelijke aanpassingen van het gebied, waarbij één hectare land wordt benut voor opslag. Twee sloten worden gedempt en het weiland onder water gezet. Wij voelen ons dus niet serieus genomen", aldus de inspreker. "Wij verzoeken de commissieleden om het plan van Van Erk af te wijzen."

Wethouder Blok gaf toe dat ze de eerste geruchten over uitbreiding had ontzenuwd, maar nu toch aan het verzoek van Adriaan van Erk tegemoet komt met het opstellen van een concept-bestemmingsplan.

"Van Erk zit nogal knel met z'n opslag. De behoefte aan extra ruimte is bij ons bekend. In de procedure zijn er voor belanghebbenden voldoende inspraakmogelijkheden. Zij kunnen zienswijzen indienen. Daarnaast heeft de gemeenteraad het laatste woord. Er is nog niets beslist."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden