(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Dominant Stolwijk spaart Cabauw

Sport 636 keer gelezen

STOLWIJK • Stolwijk wil graag een rol spelen in de strijd om de periodetitel. Daarom was het 1-1 gelijkspel tegen het stugge Cabauw een flinke teleurstelling.

De rood-zwarten zaten na afloop stuk. Niemand zei een woord. De trainer doorbrak de stilte. "We hebben vanmiddag twee punten laten liggen. Als je een dergelijk overwicht niet kan uitdrukken in doelpunten, wordt het een moeizaam verhaal. We gaven de tegengoal cadeau en lieten de beste kansen liggen. Dat gebeurt weleens in een wedstrijd waarin het scoreverloop tegenzit en alles misgaat. Ik had het me iets anders voorgesteld", aldus Van der Weide.

Verderop werd het gelijkspel als een overwinning gezien. "Vooraf teken je voor een punt", erkende een opgeluchte Cabauw-trainer Mo Duzgun. "Mijn spelers hebben tot de laatste minuut moeten knokken om overeind te blijven. Dit gelijkspel is een beloning voor hun inzet. Bovendien hebben onze concurrenten verloren. Dat maakt dit resultaat extra feestelijk."

Counter
Stolwijk had enige moeite om op gang te komen tegen Cabauw, dat op de counter gokte. Het baltempo lag te laag, waardoor de bezoekers de acties vrij simpel konden ontregelen.

De openingstreffer viel dan ook op een moment, dat er nauwelijks sprake was van krachtsverschil. Rick Anker haalde in de 24ste minuut opeens vanaf de zijlijn uit en zag de bal dertig meter verderop achter Cabauw-doelman André Slootjes ploffen: 1-0.

Een wonderlijk doelpunt dat tot meer gestroomlijnd voetbal bij Stolwijk leidde. Cabauw bleef ternauwernood op de been. Het was wachten op uitbreiding van de score. Juist op dat moment werd een verre pass door Stolwijk-verdediger Danny Rietveld verkeerd beoordeeld. Hij kopte de bal achterover. Cabauw-spits Nik Jongbloed profiteerde dankbaar van dit geschenk: 1-1. "Na zo'n onverwachte gelijkmaker moet je helemaal opnieuw beginnen", baalde Van der Weide. "En dat is best lastig als je daarvoor lekker in je ritme zat."

Het gaf Cabauw moed. In de tweede helft gaf de blauwe brigade weinig ruimte prijs. Niettemin bezat Stolwijk in Rick Anker en Joost van Niekerk voldoende kwaliteit om enkele keren gevaarlijk door te stoten. In beide gevallen gaf Anker niet thuis. Eerst schoot hij de lat bijna doormidden in plaats van de bal rustig binnen te tikken. Bij zijn tweede levensgrote kans lobde hij de bal over Slootjes, maar naast de paal. Daarom moest Stolwijk nog oppassen om niet nog een keer in het mes te lopen. Cabauw was echter te moe om een verrassende tegenaanval op te zetten. Het fluitsignaal van scheidsrechter Van Belkum kwam als een verlossing voor de bezoekers.