• De Gouderakse Tiendweg zoals die er nu bij ligt.
• De Gouderakse Tiendweg zoals die er nu bij ligt.

Gouderakse Tiendweg in oorspronkelijke staat hersteld

Algemeen 766 keer gelezen

GOUDERAK • Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard gaat de Gouderakse Tiendweg volledig in oorspronkelijke staat terugbrengen. Dat heeft het waterschapsbestuur besloten.  

Tot woede van wandelaars en omwonenden was het tweesporenpad tijdens de zomer voor een deel over de hele breedte geasfalteerd. Het waterschap erkent nu dat er onvoldoende rekening is gehouden met de landelijke uitstraling van de Gouderakse Tiendweg.  

Recreanten maken de laatste jaren steeds meer gebruik van de Gouderakse Tiendweg. Zo is de weg is opgenomen in fiets- en wandelroutes. Daarnaast worden paarden van de manege van en naar de naast gelegen weidepercelen gebracht en is het pad de toegangsweg naar het volkstuinencomplex en diverse percelen. Hierdoor ontstond schade.

Robuuster
Twee jaar geleden besloot het waterschap het tweesporenpad te herstellen. Dit gebeurde door de middenberm aan te vullen met grond en in te zaaien met een graszaadmengsel op een ondergelegen verharde laag die de twee sporen met elkaar verbindt. 'Voor deze technische constructie is indertijd gekozen om de weg robuuster te maken', schrijft het waterschap.

Dit bleek echter geen duurzame oplossing: het gras groeide onvoldoende en door het intensieve gebruik bleef schade aan de middenberm optreden. Uit de directe omgeving ontving het hoogheemraadschap hierover klachten. 'Om de weg beter begaanbaar te maken is in juli van dit jaar tijdens onderhoudswerkzaamheden de middenberm in de eerste 400 meter van de weg geasfalteerd.'

Besloten is nu om de Gouderakse Tiendweg volledig in oorspronkelijke staat terug te brengen. Dit gebeurt door het onlangs aangebrachte asfalt en de ondergelegen verharde laag in de middenberm te verwijderen. De berm wordt hierna opgevuld met grond en ingezaaid met gras. Hiermee krijgt het pad zijn landelijke uitstraling terug. 

In samenspraak met de directe omgeving wordt bekeken hoe een veilig gebruik van de weg het beste kan worden vormgegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden