Afbeelding

Serviceloketten gemeente Krimpenerwaard definitief dicht

Algemeen 379 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De serviceloketten van de gemeente Krimpenerwaard sluiten per 1 augustus. Pogingen van CDA, PvdA, Pro Krimpenerwaard en D66 om wethouder Lavinja Sleeuwenhoek tijdens de raadsvergadering op andere gedachten te brengen, liepen op niets uit.

De wethouder stelde donderdag opnieuw dat de service straks verbetert en dat er flink op de kosten kan worden bespaard door alle aanvragen voor reisdocumenten en rijbewijzen in Stolwijk onder te brengen.

Zij kreeg steun van de coalitiepartijen, die deze 'modernisering' een logisch gevolg vinden van een uitvoerige voorbereiding van twintig maanden.

Overgangsfase
De oppositie meende dat het college te hard van stapel liep en was voorstander van een overgangsfase tot 1 januari 2017. "Dan kunnen we zien of het werkt met het bestellen en thuisbezorgen van documenten. Ouderen moeten soms een flinke reis met het openbaar vervoer maken om in Stolwijk te komen", stelde Rob Geleijnse (PvdA).

Ook Jan Dekker (CDA) wenste een testfase en wilde daarom de serviceloketten in Schoonhoven, Bergambacht en Lekkerkerk openhouden. Een meerderheid was tegen dit voorstel en volgde het spoor van de wethouder.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden