Afbeelding

Zonnebloem-afdelingen Krimpenerwaard gaan samen

Algemeen 469 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Zonnebloem-afdelingen in de Krimpenerwaard bundelen vanaf 1 januari 2016 de krachten.

De afdelingen Schoonhoven, Vlist en Bergambacht gaan samen in de afdeling Krimpenerwaard-Oost; de afdelingen Nederlek en Ouderak (Gouderak en Ouderkerk) worden samengevoegd tot de afdeling Krimpenerwaard-West. De afdeling Krimpen aan den IJssel blijft zelfstandig.

Bestuursleden

“De belangrijkste reden voor de samenvoeging is, dat het moeilijk is om nieuwe geschikte bestuursleden te vinden, terwijl bestaande bestuursleden, volgens wettelijke regels, niet langer mogen aanblijven”, stelt secretaris Jan Slootjes. “Het streven is dat de deelnemers van de Zonnebloem van de veranderingen weinig tot niets zullen merken. Door de samenvoeging ontstaan er voor de ruim 535 deelnemers en 210 vrijwilligers in de Krimpenerwaard meer mogelijkheden voor deelname aan diverse activiteiten.”

Bij de Zonnebloem draait -al meer dan 65 jaar- om mensen. Slootjes: “We brengen ze bij elkaar, staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten.”

Vervolgens: “Daarom blijven we dat doen waar we altijd al goed in waren: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. En we komen met nieuwe oplossingen. Zo helpen we bij het realiseren van mode voor mensen in een rolstoel, bieden we de Zonnebloem-rolstoelauto te huur aan en zorgen we er samen met attractieparken en musea voor dat deze toegankelijker worden voor mindervaliden.”

Meedoen met de Zonnebloem is mogelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke handicap. Zie ook: www.zonnebloem.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden