• Uit handen van pastoor Joost van der Mee kregen Hans Bakker en Adrie de Ruijter een pauselijke onderscheiding uitgereikt.
• Uit handen van pastoor Joost van der Mee kregen Hans Bakker en Adrie de Ruijter een pauselijke onderscheiding uitgereikt. Foto: Picasa

Pauselijke onderscheidingen voor parochianen Haastrecht en Schoonhoven

Algemeen 827 keer gelezen

HAASTRECHT/SCHOONHOVEN • De vieringen in de Rooms Katholieke parochies in Schoonhoven en Haastrecht werden zondag feestelijk afgesloten met de uitreiking van pauselijke onderscheidingen.

In Schoonhoven kreeg Ria Geurts een pauselijke onderscheiding. Veertig jaar geleden begon zij als huishoudelijke hulp in de pastorie. Daar kwam later het schoonmaken van de kerk bij. Tot op de dag van vandaag pakt zij allerlei voorkomende werkzaamheden op. 

In Haastrecht ontvingen twee parochianen de onderscheiding: Hans Bakker en Adrie de Ruijter. Bakker helpt sinds 1975 met het opbouwen van de kerststal. Daarnaast verricht hij als klusjesman allerlei werkzaamheden en reparaties. Ook verzorgt hij al jaren het kopieerwerk van de parochie. 

Adrie de Ruijter helpt sinds 1973 (ze was toen 21 jaar oud) met het schoonhouden van de pastorie en kerk. Zij doet dit nog altijd met dezelfde toegewijde inzet.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

• In Schoonhoven kreeg Ria Geurts een pauselijke onderscheiding.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden