• Het glas van de voordeur van het bedrijfspand is met een zwaar voorwerp eruit geslagen.
• Het glas van de voordeur van het bedrijfspand is met een zwaar voorwerp eruit geslagen. Foto: aangeleverd

Gereedschap weg bij bedrijfsinbraak in Schoonhoven

112 4.080 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Bij het bedrijfspand van AVV hoveniers aan de Robijnstraat in Schoonhoven is woensdagavond ingebroken. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot het pand door een deur te forceren.

Er is voor zo'n 15.000 euro aan gereedschap gestolen. "Kettingzagen, accuboormachines, heggenscharen; echt alles met een motortje hebben ze meegenomen", verzucht eigenaar Arjen van Vliet. "Gelukkig zijn we goed verzekerd, maar leuk is dit natuurlijk niet. De schade is enorm en het is nog maar de vraag of onze leverancier in deze vakantietijd nieuwe spullen kan leveren."

Geboorte
Zelf was hij, vanwege de geboorte van zijn zoontje, enkele weken vrij. "Ik zou maandag weer beginnen. We kijken wel hoe we het gaan aanpakken. 't Is even roeien met de riemen die we hebben."

Camerabeelden maken duidelijk dat de inbraak ergens tussen 22.45 en 23.15 uur heeft plaatsgevonden. Van Vliet: "Ze hebben eerst geprobeerd de roldeur te forceren. Toen dat niet lukte, hebben ze met een zwaar voorwerp de voordeur ingeslagen. Eenmaal binnen is al het gereedschap weggehaald. Er stond ook nog een busje in het pand. Daar hebben ze de ramen van ingeslagen om de spullen eruit te halen."

Raak
Volgens Van Vliet is er de laatste tijd vaker ingebroken bij bedrijven op de Zevender. "Ik denk dat de inbraak in mijn bedrijfspand de vierde was in krap een maand tijd. Het is hier dus best vaak raak."

Of de camerabeelden kunnen leiden tot opsporing naar de daders is de vraag. "De beelden zijn niet erg helder. Wel is de auto vastgelegd waarin de vermoedelijke dader(s) reden. Een kenteken is niet zichtbaar, maar misschien hebben getuigen de bewuste auto zien rijden."

• De auto met daarin de vermoedelijke daders is voor de inbraak op camerabeelden vastgelegd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden