Ondanks goed spel nipt verlies voor Kinderdijk

Sport 438 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ondanks goed spel ging afgelopen zaterdag de uitwedstrijd van korfbalvereniging Kinderdijk tegen RWA verloren.

Beide ploegen gingen voortvarend van start en al binnen een minuut was de stand 1-1. De eerste 10 minuten ging alles gelijk op. Veel onderscheppingen van beide kanten en Kinderdijk kon goed mee komen. 5-4.

Hierna liep RWA echter langzaam uit. De eerste helft was het een fysieke wedstrijd. Mede door slordig spel van Kinderdijk was de ruststand 17-11. Er was in de tweede helft dus veel te doen als CKC wilde winnen.

De Kinderdijkers kwamen goed de kleedkamers uit en scoorden binnen een halve minuut. Na 20 minuten spelen in de tweede helft was goed te zien dat Kinderdijk zich niet op de kop lieten zitten en was het verschil nog maar twee punten: 22-20.

Door goed en zuiver spel kwam Kinderdijk zelfs op gelijke hoogte 24-24. De laatste anderhalve minuut was het ook deze wedstrijd weer heel spannend. Het werd zelfs 25-26 voor Kinderdijk. Helaas scoorde RWA hierna nog twee keer en miste Kinderdijk in de laatste seconden een goede kans.

Eindstand werd 27-26.

Scores:
Arjan Schook 5x, Menno Bot, Martijn Kreuk, Max Donkervoort en Amanda Temmer 4x, Lotte van de Lustgraaf en Koen Golverdingen 2x, Laura Verveer 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 23 september op sportpark Molenzicht tegen Achilles uit Den Haag. Aanvang is om 15:30 uur.