Afbeelding

Terechte winst voor sterk Kinderdijk

Sport 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ondanks de vele regen van afgelopen zaterdag werd de wedstrijd van CKC Kinderdijk tegen Merwede uit Sliedrecht in een lekker zonnetje gespeeld. Na een spannende wedstrijd werd het 16-15 voor Kinderdijk.

Er stond van beide kanten veel publiek langs de kant. Met hetzelfde team als vorige week werd er gestart door Kinderdijk.

Merwede kwam binnen een minuut op voorsprong: 0-1. Ondanks het vele balverlies van beide kanten was de stand na ruim een kwartier 4-4. Na 25 minuten spelen was er een flinke botsing waarbij Marjolein Verkerk hard tegen haar hoofd werd gestoten. Na een behandeling van Arie kon ze gelukkig weer verder spelen.

Met nog 4 minuten op de klok zette Koen Golverdingen door middel van een prachtige doorloopbal de stand op 8-6. Merwede kwam voor rust terug en met een stand van 8-8 werd er gerust.

Na rust werd er door Merwede binnen een halve minuut gescoord. Ook in de tweede helft was er veel balverlies van beide kanten. Toch kwam CKC Kinderdijk op stoom en liep langzaam uit naar een voorsprong van 15-12.

Maar Merwede wilde natuurlijk ook met de winst naar huis gaan en kwam dan ook sterk terug tot 15-15. Anderhalve minuut minuut voor tijd scoorde Arjan Schook de 16-15. Merwede kwam door sullig balverlies van de kant van CKC nog bijna op gelijke hoogte en in de laatste minuut was het dus nog onbedoeld erg spannend. Gelukkig stond de verdediging goed en werd er verdiend gewonnen door Kinderdijk.

De scores deze wedstrijd:
Koen Golverdingen 6x, Lotte van de Lustgraaf en Max Donkervoort 3x, Arjan Schook 2x, Martijn Kreuk en Menno Bot 1x.

De volgende wedstrijd word er gespeeld in Rhoon op 16 september tegen RWA. Deze begint om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 5 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden