Afbeelding

D' Egelantier houdt AAA in Alblasserdam bij de tijd

Sport 394 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen week heeft AAA van de Lions Alblasserwaard d' Egelantier een tijdklok voor wedstrijden en trainingen mogen ontvangen. Deze klok was een lang gekoesterde wens van de Alblasserdamse atletiekvereniging.

Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier is een enthousiaste en inspirerende serviceclub. Het uitgangspunt van de club is om initiatieven te nemen voor een betere samenleving.

Fundraising
"Wij zijn actief in fundraising en maatschappelijke initiatieven op lokaal en regionaal gebied. Soms zelfs wereldwijd. We bepalen daarbij overwegend zelf de goede doelen en nemen geen aanvragen in behandeling. Soms met de richtlijnen en initiatieven van de wereldwijde organisatie of gewoon vanuit het netwerk van onze leden. Zo hebben wij op 10 juni een tourrit vanuit Alblasserdam gereden en hiermee 8945 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Maar ook een plusklas van de basisschool De Schalm en DeTwijn bezocht om samen met de kinderen te debatteren over het recht en een rechtszaak na te spelen", vertelt Guido Revet, president van deze serviceclub.

"We staan al lange tijd in contact met de atletiekvereniging. Een actief bestuur en hechte ledenclub is druk bezig de atletiek vereniging naar een hoger niveau te brengen. Zonder middelen van buitenaf is dat niet te verwezenlijken en daar zijn wij juist op ons sterkst", vult Dimphi van Amen, lid van de serviceclub aan.

De klok gaat bij wedstrijden ingezet worden voor de tijdsmeting en bij trainingen om de lopers uit te dagen net een stapje meer te doen om 'binnen de tijd' te finishen. Een dergelijke aanschaf kon niet uit eigen budget van de atletiekvereniging worden gedaan en daarom stond de klok wel op de wensenlijst maar leek het lange tijd onmogelijk deze aan te schaffen.

Niet alleen met zichtbare, maar zeker ook moet onzichtbare middelen is AAA de afgelopen tijd door de Lions Alblasserwaard gesteund. Zo zijn er kabels geleverd om het geluidsysteem aan te sluiten en om de klok op het veld te kunnen voorzien van elektriciteit. "Met deze middelen kunnen we onze trainingen beter en attractiever maken", aldus Jako Sterrenburg, trainer en drijvende kracht achter het verkrijgen van de klok.

Dat de atletiek vereniging een hechte groep sporters is blijkt wel uit het feit dat met vereende krachten de kabels voor de elektriciteitsaansluiting onder de baan door zijn gelegd. "Ik zit nog vol ideeën om de trainingen en de club attractiever te maken voor de leden dus de lions zijn nog niet van ons af", sluit Jako Sterrenburg lachend af.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden