• Raphaël Booiman.
• Raphaël Booiman.

Raphaël Booiman presteert goed tijdens NJJK in Eindhoven

Sport 252 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Raphaël Booiman, die uitkomt voor Wiekslag, heeft van donderdag tot en met zondag goed gepresteerd tijdens de Nederlandse junioren en jeugd kampioenschappen in Eindhoven.

Raphaël had zich geplaatst voor drie afstanden. Zijn favoriete slag is schoolslag en op die slag kwam hij uit op de 50, 100 en 200 meter. Op donderdag stond de langste afstand op het programma. Raphaël stond ingeschreven met 2.51.99 en zwom nu 2.52.66. Die tijd was goed voor plaats 25.

Vrijdagmiddag stond de 50 school geprogrammeerd en was hij ingeschreven met 0.34.70. Raphaël tikte nu aan in 0.35.55 en dat resulteerde in een 17e plaats. Zaterdagochtend zwom Raphaél de 100 meter en was hij ingeschreven met 1.17.73. Hij zwom op deze afstand naar een 22e plaats met een tijd van 1.18.90.

Raphaël, die wat vermoeid aan het NJJK begon, mag trots zijn. Hij zwom drie limieten, waardoor hij zich  bij de toppers van zijn leeftijd mocht voegen. Het mogen deelnemen is al een hele prestatie.

Vijfkamp Groot-Ammers
In Groot-Ammers werd zaterdag de laatste wedstrijd van de vijfkamp gezwommen in het zonovergoten buitenbad.  Luca Nguyen-Tri zwom een nieuw clubrecord bij de jongens onder de 12 op de 200 vlinder met een tijd van 3.09.56.

Naast de vele medailles werden er nog een aantal persoonlijke records gezwommen. Kirsten den Ouden zwom het pr record van de dag door op de 200 vlinder 12.70 seconden van haar oude tijd af te snoepen. Isabel Scheepbouwer en Jorrit de Vries waren op dezelfde afstand 10.83 seconden en 7. 65 seconden sneller.

Emma Wesdorp zwom op de 100 school 6.14 seconden sneller en Wesley Scheepbouwer (-5.95) en Vera Kruithof (-4.03) zwommen een nieuw pr op de 200 vlinder. Lieke v.d. Kuijl en Eva Bot waren respectievelijk 3.26 seconden en 2.64 seconden sneller op de 50 school.

Scholenfinale
Zaterdag vinden in Blokweer de Nationale Schoolzwemkampioenschappen plaats waar een grote groep wedstrijdzwemmers als vrijwilliger langs het bad zal staan.  Op 30 juni staat de jaarlijkse barbecue op et programma in Giessenburg waar de ochtend erna in het buitenbad aldaar de clubkampioenschappen plaatsvinden. Zondag 2 juli wordt in Dordrecht de jaargangfinale voor de minioren gezwommen. Het ziet er naar uit dat zich onder de beste minioren van Nederland een aantal zwemmers van Wiekslag zit en daarna is et lange seizoen dan echt ten einde.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Fietser (19) gewond bij aanrijding in Alblasserdam; De Helling even dicht 112 3 uur geleden
• Bedrijventerrein Vinkenwaard Noord.
Ondernemers over plan ruilen bedrijven voor woningen op Vinkenwaard-Noord: 'Alblasserdam legt 'bom' onder onroerend goed' Zakelijk 3 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond voor vrijwilligers SNS Avondvierdaagse Alblasserdam Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden