Foto: 123rf
Foto: 123rf Foto: 123rf

Cursus Nordic Walking bij atletiekvereniging AV Passaat

Sport 43 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op de atletiekbaan bij AV Passaat in de Oostpolder in Papendrecht start op zaterdag 8 en zondag 9 april een beginnerscursus Nordic Walking. De cursus wordt gegeven door een door de atletiekunie gecertificeerde trainster.

De beginnerscursus wordt in één weekend in twee lessen van 19.00 tot 20.30 uur gegeven. Op zaterdag leert men stapsgewijs de basistechniek. Op zondag 9 april wordt deze stof herhaald en kan men deze oefenen. De poles (stokken) worden door de vereniging in bruikleen gegeven.

Deelnemers mogen daarna in de maand april twee keer gratis mee lopen met de vrijdagavondgroep, om het Nordic Walking te oefenen, en om te kijken of het wandelen in groepsverband bevalt.

Wie een beperking heeft zoals COPD, astma, diabetes, reuma, enzovoorts, kan na overleg deelnemen aan de cursus om vervolgens met de trainster te bepalen of men wil aansluiten bij een van de wandelgroepen van Passaat.

De kosten voor de cursus bedragen 25 euro inclusief gebruik van de poles van de vereniging. Opgeven voor de cursus of informatie opvragen hierover kan bij Margreet Janssen via 06-48113666 of via margreetjanssen@chello.nl. Voor meer informatie over wandelen bij AV Passaat: www.avpassaat.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden