Afbeelding

Sportief Wandelen bij Passaat in Papendrecht

Sport 176 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vanaf 6 april kunnen belangstellenden elke donderdagavond sportief wandelen bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht. 

Sportief wandelen is een sport die verder gaat dan het 'gewone' wandelen. Het is een dynamische beweging waarbij het contact aan de grond behouden blijft (er is dus geen sprake van hardlopen), maar dankzij extra arminzet en het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen kan sportief wandelen een redelijk intensieve bezigheid zijn.

Het is een sport die geschikt is voor mensen die niet willen of kunnen hardlopen. Het is heel geschikt bij verminderde belastbaarheid (zoals slechte knieën of rug). Ook voor mensen met overgewicht, reumatische aandoeningen, astma, stress en diabetici is dit een verantwoorde en laagdrempelige vorm van bewegen. Ook voor veel hardlopers met een blessure is dit een ideale activiteit en zelfs voor ieder die zijn/haar conditie wil verbeteren.

De trainingen, compleet met warming-up en cooling-down, zijn op en rond de atletiekbaan van Passaat, Andoornlaan 38 te Papendrecht en duren maximaal anderhalf uur. De training begint steeds om 20.00 uur. Op donderdag 6 april is de eerste training. Belangstellenden kunnen probleemloos op een later moment instappen.

Voor wie wandelt bij Passaat geldt een gereduceerd lidmaatschapstarief. De eerste weken kan men kosteloos uitproberen of het bevalt.

Voor meer informatie of aanmelding: d.markesteijn@chello.nl of gewoon langskomen. Overigens kan men bij Passaat ook sportief wandelen op maandagochtend.

Meer informatie: www.avpassaat.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 3 uur geleden
• Miriam en Anneke van de Voedselbank nemen de opbrengst in ontvangst.
Back to the Sixties reünie voor de Voedselbank groot succes Nieuws 3 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden