Afbeelding

Papendrecht G1 start met bekerzege

Sport 208 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na een half jaar voorbereiding was het zaterdag dan eindelijk zover. De eerste officiële G-voetbalwedstrijd binnen de Papendrechtse gemeentegrenzen.

De tien spelers waren licht gespannen, want niet alleen stond nu eindelijk een echte bekerwedstrijd op het programma, maar ook werden ze allemaal in fonkelnieuwe shirts gestoken door sponsor Karwei Papendrecht. Daarbij kwam ook nog eens dat wethouder Koppenol het team hoogstpersoonlijk met een bezoek vereerde in de kleedkamer en de aftrap verrichtte van deze legendarische wedstrijd voor de rood-zwarten.

Tegenstander Internos uit Etten-Leur had aan al die sentimenten geen boodschap en zette de debutanten binnen een minuut op achterstand. Papendrecht rechtte echter de rug en kwam al snel door Dennis op gelijke hoogte. Over geschiedenis schrijven gesproken. De zenuwen werden er echter niet minder door en Internos liep uit naar 1-3. Het nieuwe G1 toonde nogmaals veerkracht en kwam vlak voor rust op 3-3.

In de tweede helft liet Papendrecht geen spaan heel van de tegenstander. De oefenstof van de training betaalde zich uit. Er werd uitstekend samengespeeld, hard gewerkt en meedogenloos afgerond. De vele toeschouwers waren diep onder de indruk van de 10-4 zege. Daarmee werd de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Opnieuw historisch.

Na afloop werd het gehele team op een schaal bitterballen getrakteerd door het kantinepersoneel. En zeg nou eerlijk; welke andere ploeg heeft na één wedstijd al een schaal binnengesleept?

Volgende week zaterdag wordt om 12.45 uur afgetrapt bij Oranje Wit voor de competitie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden