• Bertjan Scheepbouwer
• Bertjan Scheepbouwer

De grootste club van Papendrecht groeit nog groter

Sportt 292 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep telde op 30 juni dit jaar een recordaantal leden, maar liefst 1043.

Met een goed gevoel worden de poorten van het PKC-complex na het korfbalseizoen 2016/2017 voor de komende weken gesloten. "We kijken terug op een heel mooi jaar. Het is nu tijd om op te laden en over een aantal weken weer fris en fruitig aan de start te verschijnen", aldus voorzitter Bertjan Scheepbouwer.

Gemiste kansen
"Natuurlijk drukt de gemiste zaalfinale een flinke stempel op het algehele succesbeeld van de vereniging. Maar als we even verder kijken dan dat, kunnen we absoluut tevreden zijn. Onze C-aspiranten zijn tweemaal Nederlands kampioen geworden, het aantal Kangoeroes is enorm gegroeid, iedere ploeg heeft een sponsor, we hebben geweldige events georganiseerd en de nevenactiviteiten, zoals CombiFit en het darttoernooi, worden steeds populairder."

En dat zie je terug in de ledencijfers. Op 30 juni telde de Papendrechtse Korfbalclub maar liefst 1043 leden. Scheepbouwer: "Ja, dat zijn de officiële cijfers van het KNKV. Hiermee bereikt PKC/SWKGroep het hoogste ledenaantal uit de historie van de club. De grootste groeit nóg groter. Dat is geweldig en daar ben ik uiteraard enorm trots op. Wij willen uitstralen dat we een vereniging zijn voor iedereen, dat er voor ieder wat wils is en dat iedereen meedoet. Dat lukt ons aardig."

Kangoeroedag
Een prachtig voorbeeld van de iedereen-doet-mee-mindset is de Giga Kangoeroedag. "We merkten de laatste jaren dat het steeds lastiger werd om nieuwe jeugd aan te trekken. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Afgelopen seizoen hebben tal van vrijwilligers met steun van de Rabobank, de sponsor van onze jeugdopleiding, korfbaltrainingen gegeven aan de kleuterklassen van Papendrechtse basisscholen."

"Op een leuke manier en in de vertrouwde omgeving kennismaken met een sport. Dat werpt zijn vruchten af. De Kangoeroes, dat zijn kinderen tussen de vier en de zes jaar oud, begonnen dit seizoen met zo'n vijftien en eindigden met ruim dertig kinderen."

Geen achterdeur
Natuurlijk is er ook bij PKC/SWKGroep sprake van ledenverloop. Aan de voorkant schrijven nieuwe leden zich in en aan de achterkant haken bestaande leden af. "Dat is een natuurlijk proces. Jongeren gaan studeren, krijgen andere interesses, nieuwe prioriteiten en vertrekken bij de club. Daar kan ik flink van balen."

"Ik heb liever dat ze rustend lid blijven op het moment dat ze niet meer actief willen korfballen. Natuurlijk staat korfbal centraal, maar onze vereniging is en biedt zoveel meer dan het spelletje. Volgend seizoen gaan we nóg meer investeren in het behoud van onze leden. De achterdeur gaat dicht!"

"Een doelstelling? Die is niet in ledencijfers uit te drukken. Plezier hebben staat centraal en wat mij betreft mag iedereen daar aan meedoen."

-

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden