Afbeelding

Gedeeltelijke sluiting dreigt voor speeltuin Wip-Wap in Papendrecht

Algemeen 199 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het lukt speeltuin de Wip-Wap in Papendrecht niet om voldoende mensen te vinden om de speeltuin op alle gewenste uren open te houden. Door het tekort aan vrijwilligers is de speeltuin soms genoodzaakt om op bepaalde uren te sluiten.

Na de renovatie van speeltuin de Wip-Wap groeide de behoefte aan extra ondersteuning van meer mensen. Op de vaste medewerkers werd steeds meer een beroep gedaan. De rek is er bij hen inmiddels uit.

Jaarlijks is het een terugkomend probleem om het tekort aan mensen op te vullen. Met name tijdens de vakantieperiode. In deze periode zijn de tekorten het grootst en zijn er helaas geen mogelijkheden om de extra ondersteuning dat nodig is op te vullen.

Door het tekort is de speeltuin soms genoodzaakt om op bepaalde uren te sluiten. Voor met name de woensdag en de zaterdag geldt dat deze dagen de grootste behoefte hebben aan extra mensen. Ook buiten de vakantieperiode zijn deze dagen de knelpunten.

Extra mensen worden gezocht voor het toezicht, het schoonhouden van de speeltuin, de kaartjesverkoop en het contact met de kinderen. Een vast dagdeel is bespreekbaar, maar niet verplicht. Voor wie ervaring wil opdoen met het werken met kinderen, biedt de speeltuin dan ook volop mogelijkheden.

Het is voor het bestuur van de speeltuin gissen waarom herhaaldelijke oproepen niet het gewenste effect hebben gehad. Mogelijk is dit te wijten aan het feit dat onderschat wordt wat de gevolgen zijn van de sluiting op bepaalde uren voor de kinderen of dat gevreesd wordt dat abonnementen of een lidmaatschap van de speeltuin een verplichting zijn.

Het lidmaatschap van de speeltuin is niet verplicht voor nieuwe medewerkers. De speeltuin wil voorkomen dat een lidmaatschap verbonden moet worden met de verplichte inzet in de speeltuin. Voor nog geen euro kan er gebruik gemaakt worden van de speeltuin, waarbij het tevens mogelijk is voor scholen om hiervan gebruik te maken.

Door de toenemende bebouwing zijn speelgelegenheden voor kinderen verdwenen. De speeltuin biedt kinderen dan ook deze speelgelegenheid.

Voor meer informatie of aanmelding: Nico van Delft via 06-20525592.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden