Afbeelding

Interviewserie Klokradio over maatschappelijke beroepen

Algemeen 43 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op maandagavond kent Klokradio tussen 20.00 en 21,00 uur het programma 'Eén op één met…'. De komende tijd gaan die over maatschappelijke beroepen.

Deze serie start nadat in de afgelopen maanden in dit programma alle burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden van Alblasserdam en Molenwaard geïnterviewd zijn. Dit gaf interessante beelden van de mens achter de politicus. Maar ook meer inzicht in het dagelijkse politieke werk.

Het succes van dit programma smaakte naar meer. Vandaar dat nu gekozen is voor een bredere opzet op andere publieke terreinen.

Nieuwe opzet
De nieuwe opzet heeft de bedoeling de Klokradio-luisteraars te informeren over beroepen, instellingen, verenigingen of (sport)clubs waar men in deze regio mee te maken zou kunnen hebben.

Daarvoor worden voor het wekelijkse gesprek personen uitgenodigd die een bijzonder maatschappelijk beroep hebben, zoals huisarts, dominee, notaris, onderwijzer, enzovoorts.

De vragen zijn deels persoonlijk, zoals over de motivatie om voor zo'n beroep te kiezen en welke opleiding dit vroeg. Maar het gesprek geeft ook meer inzicht in het beroep zelf, wat er bij komt kijken en welke veranderingen ons te wachten staan.

Het gaat niet alleen om beroepen, ook allerlei publieke instellingen of verenigingen komen aan bod. Dit met de bedoeling om ieder goed te informeren over wat deze organisaties zoal doen.

Start
Komende maandag gaat om 20.00 uur de nieuwe opzet van start. De eerste gast is dan Adrie Tukker, directeur van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland. In de verhuur van sociale woningen is de afgelopen jaren al veel veranderd. Maar de voorgenomen fusie in 2017 met Lek en Waard Wonen, zal ongetwijfeld nog enige wijzigingen geven.

Met mevrouw Tukker zal Klokradio spreken over hoe een woningbouwvereniging in elkaar zit, waarom schaalvergroting nodig werd geacht en welke uitdagingen er verder voor de toekomst zijn. Interessant voor alle huurders en overige belanghebbenden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden