Afbeelding

SWA wil nieuwe groep Wereldmeiden starten in Alblasserdam

Algemeen 221 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bij voldoende deelnemers start Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een nieuwe groep Wereldmeiden. Vrouwen uit alle delen van de wereld gaan samen op zoek gaan naar hun plekje in de Alblasserdamse samenleving.

Met de Wereldmeiden biedt de SWA vrouwen vanaf 18 jaar een veilige omgeving waarin zij zich kunnen ontplooien tot actieve Alblasserdammers. Eens in de twee weken, op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, komen de Wereldmeiden samen om hun dromen, talenten en mogelijkheden te onderzoeken.

De Wereldmeiden volgen een programma van ongeveer anderhalf jaar waarbij sociale netwerkversterking en vrijwilligerswerk de belangrijke onderdelen zijn. Educatieve en creatieve bijeenkomsten wisselen elkaar daarbij af. Denk bijvoorbeeld aan: een rondleiding door Alblasserdam, oefeningen uit de training sociale netwerkversterking, het invullen van een talentenscan of het maken van een 'mood board'. Daarnaast worden diverse vrijwilligersorganisaties bezocht om ervaring als vrijwilliger op te doen.

De groep zal starten zodra er zes deelnemers zijn. Vrouwen die in Alblasserdam wonen en gemotiveerd zijn om samen aan de slag te gaan kunnen zich opgeven of meer informatie krijgen bij Mattanja Kroon van de SWA. Zij is bereikbaar via 078-2021223 of m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Voor meer informatie: www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 15 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden