Afbeelding

Dineren voor Duchenne met 6600 euro groot succes in Papendrecht

Algemeen 308 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op een mooie vrijdagavond in april was het tijd voor de derde editie van Dineren voor Duchenne, het goede doel waar voetbalvereniging Papendrecht zich aan verbonden heeft.

Bijna 100 gasten hadden zich aangemeld om in de kantine van VV Papendrecht te genieten van een viergangendiner, dat door chef-kok Marc de Groen met zijn team werd bereid. De groep topkoks had zich duidelijk goed voorbereid, want iedere gang was om van te likkebaarden en dat was wat alle aanwezigen ook letterlijk deden. Zelfs de vegetariërs gingen helemaal uit hun dak van het ene na het andere culinaire hoogstandje, dat op tafel geserveerd werd.

Tussen de gangen door was het good old Addy Matena (hij schijnt al bijna 50 jaar lid te zijn), die met het Rad van Fortuin heel veel leven in de brouwerij bracht. Dankzij een aantal trouwe sponsors had hij een zeer aantrekkelijk prijzenpakket bijeen weten te brengen. Hoogtepunt waren de drie containers met bloemen als hoofdprijs van iedere ronde. De aanwezigen vochten letterlijk om lootjes.

Na het diner werden de Stichting on Wheels en het Duchenne Parent Project verblijd met een dikke cheque door voorzitter Hans Jonker. De opbrengst van meer dan 6600 werd broederlijk gedeeld door beide goede doelen. Na het culinaire samenzijn schalden de klanken van de heren van House of Drums door de ether en daarmee werd de feestvreugde alleen maar groter.

Rond de klok van twaalven begon de Veteranennacht en dat bleek een slijtageslag van de bovenste plank. De leden van de zaterdag haakten al voor 02.00 uur af en daarmee was de weg vrij voor de zondagveteranen. Vijf moedigen haalden met veel pijn en moeite de klok van 07.00 uur, waarna een stevig Engels ontbijt hun deel was. Voorzitter Hans Jonker opende het buffet samen met erelid Peter Michielse en chef-kok Marc de Groen. Zij hadden speciaal het wekkertje gezet om de diehards een hart onder de riem te steken. Een gebaar dat zeer gewaardeerd werd. Rond kwart voor acht werd de terugreis aanvaard op de fiets, met een licht verhoogd alcoholpercentage in het bloed en een zwaar vermoeid lichaam.

Eervolle vermeldingen gingen naar Geter van der Linde, die 's nachts drie uur heeft staan afwassen en naar Karperkoning Gerrit S, die na de zware nacht het ontbijt bereidde en om klokslag half drie weer op het veld stond in de wedstrijd van zaterdag 7. Dat hij het minder dan 20 minuten volhield nam niemand hem kwalijk. Als je witter ziet dan de zijlijn kan je beter stoppen. 

Al met al ziet de organisatie terug op een zeer geslaagde avond en nacht, waar de vereniging het nuttige met het aangename wist te verenigen en op maatschappelijk vlak, met dank aan alle sponsoren, haar visitekaartje wist af te geven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden