• Marleen (links) en Annette (rechts) met Michel en Marijke Dekker van De Wachter.
• Marleen (links) en Annette (rechts) met Michel en Marijke Dekker van De Wachter. Foto: Bert Vonk

Alblasserdamse vrouwen gaan in Afrika hardlopen tegen armoede

Algemeen 590 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Marleen van Dommelen en Annette Boer uit Alblasserdams gaan van 25 mei tot en met 2 juni meedoen aan de Muskathlon in Ethiopië.

Ze gaan daar de halve marathon lopen en werven door middel van diverse acties minimaal 10.000 euro aan sponsorgeld om daarmee armoede te bestrijden.

Marleen: "De armoede in de wereld heeft mij altijd al geraakt en bezig gehouden." Ze maakte reizen naar Kenia en Thailand. "Daar heb ik met eigen ogen gezien en ervaren dat je echt het verschil kunt maken in een leven van een kind dat leeft in armoede. Sponsoring van een kind helpt echt. Het is prachtig om te zien hoe het leven van een kind verandert als het wordt opgenomen in een project van Compassion", vervolgt Marleen. "Uitzichtloosheid maakt plaats voor hoop. Het kind leert de liefde van de Here Jezus kennen."

Extra motivatie
"Ik houd van uitdagingen, sporten, kinderen en me inzetten voor hen van wie de stem niet wordt gehoord", vult Annette Boer aan. "Bij een muskathlon valt dit allemaal prachtig samen. In 2016 is mijn man naar Ecuador geweest voor een Muskathlon. Toen hebben wij echt gezien wat de impact is in het leven van een kind als het gesponsord en bezocht wordt. Dit was voor mij een extra motivatie om zelf ook een keer te gaan. In Ethiopië zal ik ook ons sponsorkindje ontmoeten en zelfs haar vijfde verjaardag meevieren."

Om nog meer kinderen bij Compassion onder te brengen bij sponsors, doen Marleen en Annette van 25 mei tot en met 2 juni mee aan de Muskathlon in Ethiopië. De reissom betalen ze zelf, zodat het volledige sponsorbedrag ten goede komt aan de bestrijding van armoede door het werk van Compassion.

Walking dinner
Eén van de acties die onlangs tot tweemaal toe gehouden is in Alblasserdam, was een benefiet walking dinner met bijzondere gerechten bij restaurant De Wachter in Alblasserdam. In totaal waren er 130 gasten die een vrijwillige bijdrage doneerden voor het goede doel. Michel en Marijke Dekker van De Wachter brachten het eten niet in rekening. "We zijn enorm dankbaar voor dit gulle gebaar van Michel en Marijke! Ook voor de enthousiaste medewerking van hun team!" Zowel voor Marleen als Annette werd een walking dinner gehouden.

"We hebben mede hierdoor allebei ons streefbedrag al behaald, maar om in Michels' termen te spreken 'Hoe meer er opgehaald wordt hoe beter'. Dus doneren kan nog steeds!", besluiten Marleen en Annette. Doneren kan via www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers. Belangstellenden die meer willen weten of willen helpen, kunnen de website van Compassion bezoeken: www.compassion.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden