• Smash'66 dames 1.
• Smash'66 dames 1.

Derde winst op rij voor Smash'66 dames 1

Sport 239 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het eerste damesteam van Smash'66 heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van het Rotterdamse Fusion.

Na de voorgaande twee overwinningen was het doel om ook deze wedstrijd weer met een overwinning af te ronden. De vorige ontmoeting tussen Fusion en Smash eindigde in een 4-0 overwinning in het voordeel van Smash. De Rotterdammers waren gebrand op revanche in eigen huis. Fusion is, net als Smash, een team dat het beste gedijt bij een snel en aanvallend spel. Op papier waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel Smash'66 als Fusion zijn middenmoters van de eerste klasse A. Smash'66 had voorafgaand aan de wedstrijd nog twee sets nodig om te handhaven in de eerste klasse met nog twee wedstrijden op het programma.

Coach Brouwer had deze wedstrijd keuze genoeg om te wisselen, het team telde namelijk elf dames. Dat beide ploegen van plan waren om te winnen, was direct zichtbaar bij start van de wedstrijd. De gehele eerste set was het nek-aan-nek. Er werd fel gespeeld aan beide zijden en er werden lange rally's gespeeld. Uiteindelijk trok Fusion aan het kortste eind en ging de eerste set nipt naar Smash met 24-26.

Er werd gebruik gemaakt van de luxe van een grote selectie, want Smash startte de tweede set met vier nieuwe spelers. De tweede set leek een kopie van de eerste. Hetzelfde felle en aanvallend spel werd gespeeld en beide ploegen knokten voor ieder punt. Ook de tweede set was voor Alblasserdam; ditmaal met 22-25.

De derde set werd gestart met vijf nieuwe dames. En weer werd het duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Halverwege leek deze set al beslist met een ruime voorsprong van 9 punten voor Smash. Fusion gaf zich echter niet gewonnen en wist met 1 serviceserie de voorsprong te verkleinen naar 1 punt. In de slotfase van de derde set was het weer nek-aan-nek maar uiteindelijk werd deze set weer afgesloten met 24-26 in het voordeel van Smash.

Na wederom vier verse spelers in de basis werd er gespeeld om het zogenaamde bonuspunt. Vanaf het begin van deze set werd duidelijk dat Fusion een langere adem had en ze wisten het aanvallende en felle spel vast te houden, waar Smash'66 verslapte. Halverwege de laatste set keken de Alblasserdammers tegen een achterstand van 8 punten aan. Aan het einde van de set konden de Alblasserdamse dames zich terug komen, maar de eindsprint kwam te laat en de laatste set ging naar Rotterdam met 25-22.

In de slotfase van dit seizoen klimt dames 1 steeds een plekje in de ranking. Op 20 april staat de laatste thuisavond voor Smash'66 op het programma en neemt dames 1 het op tegen de hekkensluiter van de eerste klasse: Volley Voorne dames 1.

Op dit 'avondje Smash' wordt het seizoen feestelijk afgesloten en worden er maar liefst drie kampioenen gehuldigd: dames 2,  meisjes B en meisjes CMV5-2. Belangstellenden zijn welkom in sporthal de Blokweer. De jeugd speelt om 19.30 uur en de senioren om 21.15 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Papendrecht wil vaccinatiegraad verhogen tegen ernstige ziektes, met name bij kinderen Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden