Afbeelding
Foto: Peter Stam

Gedupeerde storm in Alblasserdam: 'Niemand is gewond, dat is het belangrijkste'

Algemeen 908 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een deel van een zijgevel van een woning aan de Plantageweg in Alblasserdam is donderdag op een geparkeerde auto naast het huis gevallen.

Door de storm stortte het bovenste deel van de gevel rond 10.00 uur naar beneden. "Gelukkig liep er niemand en zat er niemand in de auto," vertelt Marike Oudijn, sinds een jaar bewoonster van het beschadigde pand aan de Plantageweg, waar vroeger de apotheek gevestigd zat.

Op het moment dat de gevel door de wind werd weggeblazen, was Marike zwemmen in zwembad Blokweer. Toen zij thuis kwam, stond er brandweer en politie voor het huis en bleek al snel dat het goed mis was.

Marike: "Het is de auto van mijn man. Ik had de auto er 's ochtends nog geparkeerd. Gezien de schade, moet het een flinke klap zijn geweest."

Niemand in de auto
Van de auto bleef weinig heel. Door de vallende brokstukken, klapte zelf één van de banden van leaseauto. Omstanders durfden in eerste instantie niet te kijken of er wellicht nog iemand in de auto zat. Nadat de brandweer ter plaatse kwam, werd geconcludeerd dat er niemand in het voertuig zat.

's Middags heeft een aannemer de brokstukken van de woning opgeruimd en de schade opgenomen. De auto wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. Marike is ondanks de schrik opgelucht: "Niemand is gewond geraakt. Dat is voor mij het belangrijkste. De schade aan de auto en het huis komt via de verzekering wel weer goed."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden