Afbeelding

Inschrijving abonnementen voor glasvezel in Molenwaard van start

Algemeen 479 keer gelezen

MOLENWAARD • Na een intensieve periode van voorbereiding om een zo goed mogelijk aanbod te realiseren, gaat de inschrijvingsperiode voor glasvezel in Molenwaard nu écht van start.

Stichting Glasvezel Molenwaard ondertekende deze week een overeenkomst met de provider Solcon. Het aanbod bestaat uit onder meer Alles in 1 pakketten voor televisie, internet en telefonie, maar ook pakketten voor degenen die alleen internet willen. Solcon is onder andere bekend van het ISA® Multimediafilter voor veilig internetgebruik, waarbij de abonnee zelf kan bepalen wat kinderen wel of niet te zien krijgen. 

De campagne krijgt het thema 'Nu of nooit glasvezel in Molenwaard!'. Dat 'nu of nooit' is geen loze kreet, aldus voorzitter Rijkus Krabbendam. "Het is echt de laatste kans die we als inwoners van gemeente Molenwaard krijgen om er met elkaar voor te zorgen dat we kunnen beschikken over snelle breedbandverbindingen. Zelfs de meest afgelegen adressen krijgen de mogelijkheid om te beschikken over glasvezel." 

"Iedereen moet beseffen dat het voor commerciële partijen niet interessant is en wordt om glasvezel aan te leggen. Het is gewoon niet rendabel. Als Stichting is rentabiliteit niet het belangrijkste. Het belangrijkste is, dat we de vitaliteit in het gebied waarborgen met een breedbandnetwerk voor iedereen. Wat dat betreft is het een puur sociaal initiatief dat alleen kan slagen als zoveel mogelijk mensen meedoen." 

Gebruikszekerheid
Glasvezel Molenwaard biedt naast een ruim aanbod aan pakketten voor particulieren, ook pakketten voor zakelijke gebruikers. Hierbij is gebruikszekerheid een belangrijk onderdeel, maar ook bijvoorbeeld extra telefoonlijnen. "olcon biedt met name voor klein-zakelijke ondernemingen passende pakketten, terwijl provider Bitbunker voor groot-zakelijke ondernemingen uitgebreide pakketten ter beschikking heeft. 

"Het grootste nieuws is misschien nog wel, dat Stichting Glasvezel Molenwaard ook zelf als provider op gaat treden met een 'Molenwaard Internet Only' aansluiting voor minder dan 40 euro", vervolgt Rijkus Krabbendam. "Dit is in Nederland nog niet eerder vertoond en daarmee dus een primeur. Zeer binnenkort valt bij ieder huishouden en bedrijf in de gemeente Molenwaard een informatiepakket op de mat met alle informatie om een abonnement weloverwogen af te gaan sluiten."

Meer informatie: www.glasvezelmolenwaard.nl

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 21 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden