Wethouder Anouk van Eekelen en Jan Lanser.
Wethouder Anouk van Eekelen en Jan Lanser. Foto: Rob Kamminga

Groen licht voor Papendrechts innovatief onderzoek naar windmolens op zee

Algemeen 327 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het bedrijf Marine Innovators uit Papendrecht ontvangt een bijdrage uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze co-financiering om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor hun innovatieve installatieconcept voor windmolens op zee. Het bedrijf investeert zelf ook in dit onderzoek.

Als duurzame en schone energiebron wordt windenergie steeds belangrijker. Naar verwachting gaan de komende tien jaar steeds meer huishoudens gebruik maken van windenergie via windparken op zee. Marine Innovators heeft een uniek concept ontwikkeld waarbij een windmolen in één geheel wordt vervoerd en geïnstalleerd. Hierdoor kunnen ze veel sneller en goedkoper worden geplaatst. In het haalbaarheidsonderzoek worden alle risico's van het concept in kaart gebracht.

Ontwikkeling
Directeur Jan Lanser van Marine Innovators: "Uniek binnen de Drechtsteden is de aanwezigheid van geschikte grote marktpartijen en MKB bedrijven, die gezamenlijk een 'boost' kunnen geven aan de verdere ontwikkeling, marktintroductie, productie, verkoop en toepassing van het installatiesysteem alsmede de verdere uitrol hiervan, nationaal en internationaal. We verwachten alleen al voor de nationale markt binnen drie en een half jaar een productie van twee innovatieve installatiesystemen te realiseren. Dit zal tevens effect en een aantrekkende werking hebben op de bouwers van windmolens en alle bedrijvigheid daaromheen."

Kansen
De Papendrechtse wethouder Anouk van Eekelen is trots dat opnieuw een maritieme innovatie met wereldwijde potentie zijn oorsprong heeft in de Drechtsteden."Deze installatietechniek past perfect in de duurzame economische ontwikkelingen van de toekomst en biedt weer nieuwe kansen voor onze maritieme maakindustrie."

MKB-katalysatorfonds
Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Het fonds is ondergebracht bij de Duurzaamheidsfabriek, waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken aan innovatie op het terrein van duurzaamheid, maritieme techniek en energie. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds. Voor meer informatie: www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden