De kampioenen, met van links naar rechts Lucas Kanters, Joshua Oskamp, Mike Wander. Foto: Samantha Heskes

Goud en zilver voor KDO uit Alblasserdam

Sport 284 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De districtskampioenschappen, georganiseerd door KDO Alblasserdam, heeft de gymnastiekvereniging twee gouden medailles en een zilveren medaille opgeleverd.

Het was voor het eerst dat gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam in samenwerking met het district Zuid-Holland Zuid een districtswedstrijd had georganiseerd. Dit is een semi-landelijke wedstrijd van de Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie (KNGU). Op deze wedstrijd kunnen de jongens zich plaatsen voor een plekje op de Nederlandse Kampioenschappen.

Vrijdag kwamen de eerste containers met professionele toestellen. Met deze toestellen heeft men sporthal De Blokweer weten om te bouwen tot een prachtige turnhal. Dertien selectiejongens van gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam turnden zaterdag hun eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen.

In de eerste ronde turnde Robin van Vliet, Ruben den Hartog en Nilton Cetin. Robin (7 jaar) en Ruben (7 jaar) turnde hun eerste wedstrijd in de categorie benjamin. Zij deden mee in de talentendivisie. Dit is het hoogste niveau. Ze waren ontzettend zenuwachtig, maar ondanks de zenuwen turnde ze fantastische oefeningen. Ruben behaalde zelfs 15.050 punten op ringen. Robin deed daar nog een schepje bovenop. Hij behaalde 16.050 punten op rek. Robin heeft een knappe vierde plaats weten te behalen. Nilton turnde voor het eerst dit jaar in de leeftijdscategorie pupil 3e divisie. Al zijn oefeningen zijn een stuk moeilijker geworden ten opzichte van vorig jaar. Toch wist hij 18 jongens achter zich te laten en eindigde op de zesde plaats.

Sam Groenendijk turnde in de tweede ronde. Hij turnt evenals Nilton in de categorie pupil 3e divisie. Hij is alleen tweedejaars. Ook hij heeft prachtige scores neergezet. Vooral zijn rekstokoefeningen was fenomenaal. Hij heeft zichzelf naar de zesde plek weten te turnen.

In de derde ronde had KDO 8 turners.  Joshua Oskamp, Jeftha Oskamp en Pablo Labrijn zaten in baan 1.  Zij turnen alle drie in de categorie instap 3e divisie. Bij alle drie de jongens ging hun wedstrijd perfect. Ze waren trots op zichzelf. De coach vond dit zelfs de beste wedstrijd ooit , bij alle drie de jongens. Joshua turnde zelfs zo goed, dat hij districtskampioen werd.

Ook Lucas Kanters, Mike Wander, Imre Naaktgeboren en Niels ver A turnde in deze ronde. Zij doen mee in de categorie junior 1 4e divisie. In deze categorie wist Lucas Kanters met zijn prachtige zelfgemaakte oefeningen een gouden medaille te behalen. Hij werd districtskampioen van Zuid-Holland. Maar ook de zilveren medaille was voor KDO. Mike Wander werd knap tweede. Deze jongens hebben zich zeer waarschijnlijk geplaatst voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen op 26 mei.  Ook Kevin Kiela turnde in deze ronde. Hij turnde voor het eerst in de 4e divisie. Knap hoe hij zich door alle oefeningen heen werkte.

In de laatste ronde had KDO nog één turner; Jonathan Pel. Hij deed dit jaar voor het eerste mee in de categorie jeugd 4e divisie. Dit is een belangrijke stap voor het eerst mag hij zijn eigen oefeningen maken dit jaar. Dit vond hij geweldig. Ook hij heeft een mooie wedstrijd geturnd.

KDO is trots dat zij dit met al haar vrijwilligers zo'n officiële grote turnwedstrijd kan organiseren. KDO bedankt iedereen die mee heeft gewerkt aan deze geslaagde dag.