Afbeelding
Foto: Politie

Dronken vrachtwagenchauffeur in Alblasserdam blijkt hardleers

112 398 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft zaterdagavond in en bij Alblasserdam tot tweemaal toe een dronken vrachtwagenchauffeur aangehouden.

Omstreeks 20.15 uur kregen agenten de melding om te gaan naar de A15 ter hoogte van Alblasserdam in de richting van Rotterdam. Daar had een getuige gemeld dat hij achter een vrachtwagen reed die vreemde capriolen uithaalde. Zo had de vrachtwagen bijna de hele breedte van de snelweg nodig en slingerde hij enorm. Net voor de tunnel onder de Noord zetten de vrachtwagenchauffeur zijn vrachtwagen zelf aan de kant op de vluchtstrook.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het te gaan om een 59-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur, zonder vaste woon-of verblijfsplaats, die zeer gebrekkig Engels sprak. Met behulp tolk werd dit getracht op te lossen. Tijdens de staandehouding roken de agenten een sterke alcohollucht. Daar de verdachte niet wilde meewerken aan een blaastest werd hij aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed van alcohol. Zijn voertuig werd tijdelijk de wrakkenplaats in Alblasserdam gezet.

Op het politiebureau te Dordrecht wilde de man nog steeds niet meewerken en gaf een medisch reden als excuus op. Na beoordeling van een politiearts werd de man voldoende in staat geacht om de blaastest te kunnen voldoen. Dit werd mede gebaseerd op het feit dat de vrachtwagenchauffeur steeds bozer werd, begon te schreeuwen en uit zijn stoel opsprong. De vrachtwagenbestuurder bleef bij zijn standpunt en weigerde zijn medewerking zelfs nadat de hulpofficier van justitie het bevel tot medewerking had gegeven. Door de weigering krijgt vrachtwagenbestuurder de zwaarst mogelijke straf. Derhalve werd zijn rijbewijs ook ingenomen.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten naar aanleiding van een melding van een alerte taxichauffeur dat de dronken Litouwer opnieuw wilde gaan rijden met zijn vrachtwagen. Hierop is hij weer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol met als toevoeging nu ook het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Ditmaal werkte hij tot de verbazing van de agenten wel mee aan de ademanalysetest op het politiebureau en blies hij 580 ugl. De collega's besloten de sleutels van de vrachtwagen af te nemen en de chauffeur bij een hotel in de buurt af te zetten. De hardleerse chauffeur mag zich binnenkort bij de rechter gaan verantwoorden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 1 uur geleden
• Een blij verraste 100-jarige mevrouw Ouwerkerk.
Hoog bezoek voor de 100-jarige mevrouw Ouwerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Plantenbieb gaat maand lang open in De Rederij in Alblasserdam Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden