Smash'66 dames1 nipt ten onder tegen koploper Volley Zuid

Sport 250 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het eerste damesteam van Smash'66 heeft vrijdagavond thuis nipt verloren van koploper Volley Zuid.

De lijstaanvoerder was met 3-1 (22-25, 25-23, 23-25, 18-25) te sterk voor de dames van Smash. Met vlagen was Smash beter dan haar tegenstander, maar de Alblasserdamse dames wisten dit spel niet voldoende vast te houden.

In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op. Met een aantal goede servicebeurten wist Smash Volley Zuid onder druk te zetten. Aanvallend werd er door Smash alleen niet genoeg gescoord doordat de pass niet goed bij de spelverdeler gebracht kon worden. Mede door een aantal eigen fouten aan de kant van Smash gaat Volley Zuid er dan ook met de setwinst vandoor (22-25).

In de tweede set liet Smash zien niet onder indruk te zijn van de koppositie van Volley Zuid. Na een 1-4 achterstand pakt Smash na een time-out haar spel weer op. Smash speelde slimmer dan in de eerste set door de hoeken in het achterveld van de tegenstander op te zoeken. Ook had Volley Zuid wederom moeite met de service van Smash. Met een setstand van 25-23 liet smash zien dat zij zich niet makkelijk gewonnen geeft.

Vastberaden om meer punten van Volley Zuid af te pakken begon Smash aan de derde set. Na wederom een achterstand (2-6) in het begin van de set wist Smash door een time-out en een goede servicebeurt het tij te keren (10-6). Lang konden de dames van Smash echter niet van deze marge genieten. Smash kon niet doorpakken en op 11-11 kwam Volley Zuid alweer langszij, waarna ze zelfs uit wisten te lopen naar 16-21. Ondanks dat Smash het vertrouwen behield en nog terug wist te komen, moest ze toch de setwinst met een nipt verlies inleveren (23-25).

Ook in de laatste set wist Smash niet het initiatief over te nemen. Volley Zuid liep weer uit en dit keer kon Smash niet meer terug komen. Er werd gevochten tot het bittere eind; het publiek kon genieten van een aantal lange rally's met mooie reddingen. Desondanks maakte Smash het niet af en verloor ze de set met 18-25. Smash heeft nu twee verliezen en vier overwinningen op haar naam staan.

Woensdag 15 november speelt Smash dames 1 om 20.00 uur thuis tegen Move4u. Zaterdag 18 november neemt Smash het in de tweede bekerronde op tegen de dames van DVO uit Oud-Beijerland. Deze wedstrijd wordt om 15:15 uur in De Dijk in Dordrecht gespeeld.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08