Afbeelding

Slagwerkspektakel in Alblasserdam

Algemeen 196 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert op  zaterdag 25 november een uitwisselingsconcert tussen slagwerkgroep EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Soli.

De Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria is een toonaangevend slagwerkgezelschap wat onder leiding van dirigent Theo Vet flink aan de weg timmert. Na meerdere gewaardeerde optredens op diverse landelijke festivals is het nu weer tijd om ook te concerteren voor het thuispubliek in Alblasserdam. Op het programma staan onder andere Preys and Predators en Spanish Suite.

SoliD
Ook jeugd-slagwerk-groep SoliD zal een optreden verzorgen op dit concert. De formatie bestaat uit ongeveer vijftien jonge muzikanten die onder leiding van Bert Slingerland de fijne kneepjes van het samenspel leren. Door hun enthousiasme en fanatieke spel kunnen de leden van SoliD rekenen op het enthousiasme van het publiek. Als de MPB en SoliD een gezamenlijke formatie vormen zijn meer dan 30 slagwerkers tegelijkertijd in actie en is spektakel gegarandeerd.

EMS
De drumband van EMS bestaat uit een groep slagwerkers die met veel plezier met elkaar muziek maakt. De drumband is zeer actief op verschillende gebieden. Binnen en buiten de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn ze te zien tijdens avondvierdaagse intochten. Daarnaast zijn ze zich verder aan het ontwikkelen als een echte slagwerkgroep die mooie concerten geeft. Ook werken ze hard aan het verhogen van de muzikale kwaliteit door het deelnemen aan concoursen of festivals.

De toegang tot het uitwisselingsconcert is gratis. Aanvang is om 20.00 uur. Het concert vindt plaats in Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Meer info: www.sdgalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden