Afbeelding

AAA Atletiek start halve marathongroep

Sport 332 keer gelezen

ALBLASSERDAM • AAA Atletiek start bij voldoende interesse in november een halve marathongroep.

Doel van deze groep is om hardlopers die nog weinig ervaring hebben met het lopen van langere afstanden, maar heel graag een keer een halve marathon zouden willen lopen, te begeleiden naar het uitlopen van de Biesbosch halve marathon in de tweede week van maart 2018.

Om te zorgen dat alle deelnemers goed mee kunnen komen met de training is het belangrijk dat alle deelnemers gezond en blessurevrij zijn en comfortabel 5 tot 8 km kunnen lopen op een snelheid van tien kilometer per uur. Het tempo van de duurlopen zal hierop komen te liggen. Het intervaltempo wordt iets langzamer, namelijk het tempo waarop de halve marathon gelopen zal worden. Bij dit tempo is het mogelijk om onder de 2 uur te finishen.

De groep zal onder begeleiding van een ervaren trainer op en buiten de baan van AAA atletiek trainen. Voor geïnteresseerden wordt op woensdagavond 15 november om 20.15 uur een informatieavond gehouden in het clubgebouw van AAA Atletiek op sportpark Souburgh.

De trainingsdagen zullen zijn op maandagavond (20.00 uur, korte duurloop), woensdagavond (20.00 uur, intervaltraining) en zaterdagochtend (10.00 uur, lange duurloop). Bij voldoende aanmeldingen start de nieuwe groep op zaterdag 18 november om 10.00 uur.

Voor aanmeldingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden een mailtje sturen met naam, leeftijd en loopervaring naar halve-marathongroep@aaa-atletiek.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden