Afbeelding

Dressuurcompetitie vanaf 11 november bij Beyaert in Alblasserdam

Sport 303 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Paardrijvereniging Beyaert uit Alblasserdam start op zaterdag 11 november met een dressuurcompetitie, waarbij de finale zal plaatsvinden in april volgend jaar.

De dressuurcompetitie bestaat uit vijf reguliere officiële dressuurwedstrijden die opengesteld zijn voor paarden en pony's in de klasse B t/m Z2. Combinaties moeten aan minimaal twee van de vier voorwedstrijden deelnemen om in aanmerking te komen voor de finale.

"Het organiseren van dressuurwedstrijden doen we al jaren. Wat nu nieuw is, is dat we vijf wedstrijden met elkaar verbinden door er een competitie met een finale van te maken", meldt Jolanda Heijkoop namens RV Beyaert.

"Het is geen interne competitie. Iedereen met een startkaart van het KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, mag zich inschrijven", vervolgt Jolanda. Iedere wedstrijd kan er gestart worden in de klasse B (basis), L (licht), M (middel) en Z (zwaar).

Om met een dressuurproef in de B te kunnen starten, moet de combinatie minimaal over de basisvaardigheden (stap, draf, galop) beschikken. Per proef kun men een of meerdere winstpunten rijden. Bij tien behaalde winstpunten mag een deelnemer over naar een hogere klasse.

Het is een nieuw initiatief met als doel de dressuursport te promoten, meer inschrijvingen te genereren en als pr voor RV Beyaert. Dankzij hoofdsponsor Arnold Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf BV zijn er naast de reguliere prijzen mooie geldbedragen te winnen voor de overall winnaars.

Inschrijven kan online via de website www.mijnknhs.nl. Op de website van Beyaert (www.rv-beyaert.nl) staat meer informatie over onder andere het reglement en de te winnen prijzen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden