Foto: Peter Stam
Foto: Peter Stam Foto: Peter Stam

Auto in Alblasserdam in beslag genomen door FIOD

112 392 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dankzij een goede samenwerking met de politie heeft de FIOD woensdag een nieuwe auto in beslag genomen aan het Cortgene in Alblasserdam.

Deze inbeslagname houdt verband met een grootschalig onderzoek van de politie en de FIOD. Hierbij werd tijdens een grote actie op 11 april dit jaar al beslag gelegd op cash geld, bitcoins, een grote hoeveelheid illegale geneesmiddelen, anabolen en een aantal dure auto's.

In het kader van het zogenaamde 'wederrechtelijke verkregen voordeel' heeft het Openbaar Ministerie een groot bedrag gevorderd bij verdachten. Hiervoor is inmiddels voor enkele tonnen beslag gelegd. Omdat misdaad niet mag lonen, is woensdag ook de nieuwe auto van een van de verdachten in beslag genomen.

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Geld is bij criminaliteit vaak de drijfveer, het motief en de opbrengst. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken de politie, OM en onder andere de FIOD criminelen in hun portemonnee en hebben ze geen profijt van hun daden. Tevens kunnen ze de winsten niet herinvesteren.

Met het afgepakte vermogen worden eerst eventuele slachtoffers gecompenseerd, en de rest vloeit naar de staatskas.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden