Opnieuw verlies voor CKC Kinderdijk

Sport 223 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag onder barre weersomstandigheden met 19-16 verloren van Excelsior uit Delft.

Er moest vandaag gewonnen worden om weg te blijven van de onderste plek. De ploeg van Johan van Barneveldt stapte strijdlustig het veld in met maar één doel: winnen.

Toch keek de ploeg na zes minuten spelen tegen een 4-0 achterstand aan. Door twee rake afstandsschoten van Stephanie Smid en Amanda Temmer werd de achtervolging ingezet. Na een vrije bal van Marjolein Verkerk en een afstandsschot van Koen Golverdingen werd het bij een stand van 5-4 weer een echte wedstrijd. Vlak voor rust liep de ploeg uit Delft uit naar 11-7. Menno Bot kon door een kort schot nog iets terug doen namens Kinderdijk. Ruststand: 11-8.

Aansluiting
Na rust schoot Excelsior wederom als eerste uit de startblokken. Bij een stand van 15-10 kwam Arjan Schook in de ploeg voor Menno Bot. Arjan Schook was in tien minuten tijd driemaal trefzeker, waarna bij een stand van 16-15 de hoop voor een goede afloop terugkeerde. Drie minuten voor tijd kon Simone Hoek de aansluitingstreffer maken. Echter zette Excelsior goed door en trok de winst naar zich toe. Eindstand: 19-16.

Door te veel verdedigende fouten en te weinig scherpte bij de afronding moest Kinderdijk weer twee punten aan zich voorbij laten gaan.

Scores deze wedstrijd: Marjolein Verkerk 4x, Arjan Schook 3x, Amanda Temmer, Menno Bot en Koen Golverdingen 2x, Stephanie Smid, Simone Hoek en Max Donkervoort 1x.

De laatste veldwedstrijd van de eerste seizoenhelft wordt gespeeld tegen Albatros op Molenzicht: aanstaande zaterdag om 15:30 uur.