Afbeelding

Papendrechtse schakers spelen gelijk tegen Dordrecht

Sport 174 keer gelezen

PAPENDRECHT • De schakers van het eerste team van schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam) hebben in de afgelopen week gelijk gespeeld tegen het derde team van Dordrecht.

Pascal trok met maar liefst drie invallers naar Dordrecht met het idee dat het tegen de sterkere tegenstander het wel eens een heel moeilijke avond kon worden.

Na ruim twee uur spelen kon hier en daar opgelucht adem worden gehaald, Pascal stond niet met de rug tegen de muur. Op het 1e bord stond Teus Dekker goed, maar moest uiteindelijk toch met remise genoegen nemen.

Kees van Meerkerk deed op bord 3 hetzelfde. Hans van den Beukel moest helaas het hoofd in de schoot leggen en zo stond Pascal achter. Meinte Smink (2e bord) hield ook goed stand maar moest ook genoegen nemen met remise en Kees Brinkman stevende af op een zekere nederlaag.

Daarna kwam de ommekeer. De drie invallers speelden zeer gemotiveerd en geconcentreerd. Arie Speksnijder (8e bord) haalde het volle punt binnen en Koert Timmerman (7e bord) hield remise. Ten slotte maakte Jo Pattinama (bord 6) de avond goed. Hij haalde in de langst durende partij het volle punt binnen en bracht Pascal langszij Dordrecht. Het werd 4-4.

Een mooie start in de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden