Kinderdijk laat belangrijke punten liggen

Sport 208 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen Rust Roest uit Eindhoven met 19-17 verloren.

Deze keer werd er gestart in de regen met hetzelfde team als vorige week. In de eerste helft viel er niet zoveel te beleven. Na 12 minuten stond er nog maar 2-2 op het scorebord. Met nog 10 minuten op de klok stond CKC op voorsprong door een benutte strafworp van Martijn Kreuk. Door mooi weg te draaien werd er gescoord door Arjan Schook en Max Donkervoort werd prachtig vrijgespeeld en scoorde de 6-8. Met een stand van 7-8 werd er gerust.

Na rust schoot Kinderdijk snel uit de startblokken en scoorde binnen anderhalve minuut twee keer. Daardoor werd het 7-10.

Met nog 12 minuten te gaan was er weer een gelijke stand 13-13. Acht minuten voor tijd kwam Jelle Lunenborg het veld in en scoorde binnen 10 seconden: 15-14.

Kinderdijk bleef achter de feiten aanlopen en kon helaas niks meer doen aan de achterstand.
De eindstand van deze wedstrijd: 19-17.

Scores: Martijn Kreuk 4x, Arjan Schook en Simone Hoek 3x, Koen Golverdingen en Max Donkervoort 2x, Stephanie Smid, Amanda Temmer en Jelle Lunenborg 1x.

De volgende wedstrijd is weer uit. Dit keer tegen Excelsior uit Delft. Deze wedstrijd begint komende zaterdag om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 14 uur geleden
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27