• Saskia Jongeneel. Foto: Bert Bons
• Saskia Jongeneel. Foto: Bert Bons

Verwendag voor (ex-)kankerpatiënten in Alblasserdam

Algemeen 209 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het ijsclubgebouw aan de Kortlandsekade in Alblasserdam wordt op zaterdag 7 oktober weer de jaarlijkse verwendag voor (ex-)kankerpatiënten gehouden.

"Ik krijg er zoveel energie van om dit te organiseren, ik wil er de komende jaren graag mee doorgaan", vertelt Saskia Jongeneel, die de dag straks voor de elfde maal organiseert.

Onvergetelijke dag
"Ik zie in mijn omgeving zoveel mensen die met de ziekte te maken hebben, daar word je gewoon stil van. Deze mensen wil ik graag een onvergetelijke dag bezorgen."

Saskia krijgt daarbij hulp van tien tot vijftien vrijwilligers. Tijdens de dag zijn 35 (ex-)kankerpatiënten en in sommige gevallen hun begeleiders welkom.

Programma
Om 10.00 uur start de inloop met koffie en gebak. Daarna is er een bingo, speelt de band De Vlinders en is er een quiz. Tussendoor worden er foto's gemaakt en is er een heerlijke maaltijd. Ook zijn er visagisten, een kapster, een nagelstyliste, reiki en fysio. Alles is gratis. Aanmelden kan tot vrijdag 6 oktober via 078-6913851.

Sponsors
De volgende sponsors dragen een steentje bij aan de Verwendag: IJsclubgebouw (mag gratis gebruikt worden van de Alblasserdamse IJsclub), Hotel Van Krimpen (salades), bloemenzaak Fiore (kleedt de tafels aan met bloemen), 't Kaasmes (zorgt voor broodbeleg), Albert Heijn (zorgt voor de broden), Ron's Bloemenshop (zorgt voor de bloemen voor de gasten), Fotohandel Teunissen (zorgt dat de foto's afgedrukt en ingelijst worden), Martin de Bruin (portretfotograaf), De Vlinders (verzorgen optreden) en de collega's van vrijwilliger Elly de Ruiter, die op haar werk geld ophaalt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden