Foto: Geurt Mouthaan
Foto: Geurt Mouthaan Foto: Geurt Mouthaan

Molenaars uit Molenwaard langs route Gouden Koets op Prinsjesdag

Algemeen 158 keer gelezen

MOLENWAARD • Een groep van 37 molenaars uit de gemeente Molenwaard staat op Prinsjesdag langs de route van de Gouden Koets.

Van de 37 molenaars zullen er 26 direct langs de route staan, de rest zal het schouwspel van iets meer afstand volgen. Met 26 molenaars vaardigt Molenwaard de grootste groep inwoners af in vergelijking met andere gemeenten.

"Het is een eer voor de gemeente Molenwaard om  een groep inwoners af te mogen vaardigen voor de burgerdeputatie tijdens Prinsjesdag. Zij maken deel uit van de erehaag die wordt gevormd door militairen en 200 burgers", vertelt, Dirk van der Borg, de trotse burgemeester van gemeente Molenwaard.

Vanuit de provincie worden ieder jaar enkele gemeenten uitgekozen om inwoners te leveren die langs de route van de Gouden Koets staan. Het duurt vaak vele jaren voordat gemeenten in aanmerking komen hiervoor.

Meeste molens
"We vonden het passend bij de gemeente Molenwaard om molenaars in staat te stellen om hierbij te zijn", vervolgt Van der Borg. "Wij zijn de gemeente in Nederland met de meeste molens op het grondgebied, dus vonden we het een prachtige combinatie voor deze historische gebeurtenis in het bestaan van de gemeente Molenwaard."

Toen ze gevraagd werden, waren de molenaars direct enthousiast om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
De 37 molenaars vertrekken op dinsdag 19 september al om 09.00 uur vanuit Kinderdijk. Ruim een uur later worden ze verwelkomd op het provinciehuis om van daaruit te voet naar de ereplek langs de route te gaan. Om 13.00 uur rijdt de Koninklijke stoet vanaf Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, waar Koning Willem Alexander de troonrede zal voorlezen.

Om 14.00 uur wandelen de molenaars terug naar het provinciehuis, waarna ze van de gemeente Molenwaard nog een zeiltocht vanuit Rotterdam naar Kinderdijk aangeboden krijgen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden