• Beeld van een eerdere Monumentendag in Alblasserdam.
• Beeld van een eerdere Monumentendag in Alblasserdam.

Open Monumentendag op het Raadhuisplein in Alblasserdam

Algemeen 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard organiseert op zaterdag 9 september ter gelegenheid van Open Monumentendag diverse activiteiten op en rond het Raadhuisplein.

Het thema dit jaar is: 'Boeren, burgers en buitenlui'. In het gemeentehuis wordt hierover een fototentoonstelling ingericht. Ook worden er rondleidingen verzorgd. Op het plein staan oldtimers, oude tractoren en boerenwagens opgesteld. De jeugd kan kennismaken met verschillende Oudhollandse spellen en zich vermaken op het springkussen. Kramen met streekproducten maken het plaatje compleet.

Open Monumentendag 2017 wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Dorien Zandvliet en eindigt om 16.00 uur. Het is op die dag voor de laatste maal mogelijk om een kijkje te nemen in de ruimten van het gebouw, die voor het publiek toegankelijk zijn. Voor belangstellenden start er om 11.00 uur en om 13.30 uur een rondleiding, die wordt verzorgd door oud-Alblasserdammer Gerrit van Es, lid van de gemeentelijke monumentencommissie.

In het gemeentehuis staan twaalf borden met foto's met betrekking tot een zevental onderwerpen, waaronder de Alblasserdamse burgemeesters vanaf het jaar 1700. 

Op het Raadhuisplein staan verschillende oldtimers van bedrijven uit de regio, oude  tractoren van de firma Jongeneel uit Oud-Alblas en boerenwagens van Jan van Asperen. Op het plein zijn tevens verschillende kraampjes met streekproducten te vinden. De Historische Vereniging West-Alblasserwaard is aanwezig met een boekenkraam en een miniterras.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 5 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden