• De cover van het nieuwste boek van Gertjan van der Kraan.
• De cover van het nieuwste boek van Gertjan van der Kraan.

Nieuw boek van Alblasserdammer Gertjan van der Kraan

Algemeen 236 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er is een nieuw boek van Alblasserdammer Gertjan van der Kraan op de markt gekomen: Evangelie & Sacramenten.

"Ik heb deze keer gekozen voor een boek, met naast de gedichten ook een aantal overdenkingen en een uitleg over het ontstaan, het gebruik en de inhoud van het Evangelie en de Sacramenten", vertelt Van der Kraan.

Hij is auteur van Kort & Bondig (2014), Eenzaam & Alleen (2015) en Waarom & Waartoe (2015) en is een actief amateurschilder. Het boek is te koop via www.boekscout.nl en zal door hemzelf worden gepromoot tijdens de braderie van het Havenfestival op zaterdag 16 september. De Grote Kerk aan het Cortgene, waar hij zelf ook ter kerke gaat, heeft een tafel ter beschikking gesteld in de ontmoetingsruimte na de ingang.

Van der Kraan: "Wat de gedichten en overdenkingen betreft, heb ik gekozen voor een stijl die ook voor rand- en buiten kerkelijke toegankelijk is." Het resultaat is een gemakkelijk leesbaar geheel, wat voor de meer bijbelgetrouwe lezer ook weer geen afbreuk doet aan de vorm en inhoud.

Moeilijk boek
"Het was een moeilijk boek, omdat ik zo dicht mogelijk bij de Bijbelse waarden, normen en inhoud wilde blijven zonder gebruikmaking van een eigen visie en interpretatie", vervolgt Van der Kraan. "Ik wilde geen afbreuk doen aan welke denominatie dan ook. Zeker wat betreft doop en avondmaal kan dit bij de individuele christen of gelovige een zeer gevoelig punt zijn. Juist de samenbindende eenheid onder christenen, is iets wat mij al jaren bezig houdt en is de rode draad in al mijn boeken en overdenkingen."

Van der Kraan heeft de laatste twee jaar meegedaan aan wedstrijden en enkele prijzen gewonnen. Ook heeft hij zijn manuscript laten beoordelen. Daaruit kwam het compliment naar voren dat het boek van de Alblasserdammer een heel compleet beeld van het geloof geeft omdat hij bijna ieder aspect behandelt.

Het boek telt 108 pagina's, heeft ISBN 9789402238594, is uitgevoerd in paperback en kost 16,99 euro.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden